Lemken toont zelfrijdende veldspuit

Lemken toont op Agritechnica hun nieuwste ontwikkeling, de zelfrijdende veldspuit Nova 14. De ontwikkeling van deze spuit begon in 2017, de machine is vanaf volgend jaar verkrijgbaar.

De Lemken Nova 14 heeft tankvolumes van 4.800 tot 7.200 liter en spuitbomen tussen 24 en 39 meter breed. De Nova is uitgerust met telescopische assen voor flexibele spoorbreedtes van 1,8 tot 2,3 meter. Naar wens is een hydraulische verstelling van de spoorbreedtes verkrijgbaar. Er kunnen banden van 300 tot 650 millimeter breedte worden gemonteerd. Door de vierwielbesturing lopen de achterwielen in het spoor van de voorste wielen. De zelfrijder heeft een bodemvrijheid van 1,20 meter, voor gewassen die hoger groeien kan het chassis hydraulisch verhoogd worden tot 1,60 meter. Een onafhankelijke wielophanging met hydropneumatische vering zorgt voor bijzonder rustig rijden en houdt bovendien de spuitboom in balans bij oneffenheden van de bodem.

De aansturing van de spuittechniek vindt plaats via de LEMKEN MegaSpray spuitcomputer op de CCI 800- of de CCI 1200-terminal. Dit omvat de sectieschakeling en dosisregeling, een GPS-spoorgeleidingssysteem en het taakmanagement. Agrirouter neemt, als platform voor gegevensuitwisseling van meerdere fabrikanten, de communicatie met het Farm Management Systeem op kantoor voor zijn rekening.

De vultank heeft een inhoud van 55 liter, de schoonwatertank is 660 liter groot. De vultank kan, voor een goede ergonomie, in de hoogte worden versteld. Via een kleurendisplay erboven kan het vloeistofsysteem eenvoudig worden bediend. Een elektrisch aangestuurd injector-roerwerk met niveau-afhankelijke schakeling zorgt voor een homogene vermenging in de tank. De hoofdtank is zo gevormd dat hij volledig kan worden leeggezogen. Dit vermijdt eventuele vloeistofresten.

%d bloggers liken dit: