Bobcat komt met compacte wiel- en knikladers

Bobcat breidt zijn portfolio laders uit met compacte wielladers en kleine knikladers als antwoord op de stijgende vraag naar dergelijke machines. Het Europese Bobcat-programma bestaat nu uit schrankladers (SSL), compacte rupsladers (CTL), minirupsladers (MTL) en telescopische laders (TL), waaraan nu het assortiment compacte wielladers en kleine knikladers is toegevoegd.

 Bobcat lanceert twee nieuwe modellen compacte wielladers: de L65 en L85. Deze machines zijn vooral gericht op de bouw- en verhuurmarkten maar vinden ook zeker hun plaats op het erf of bij tuinaannemers en bedrijven in de groenvoorziening. De Bobcat L65 heeft een motor van 55 pk en een kiplast van 2,6 ton. De L85 heeft een motor van 68 pk onder de kap en heeft een kiplast van 3,1 ton. Beide  wielladers hebben een maximum snelheid van 30 km/u

 

Nieuwe kleine knikladers
Met de modellen L23 en de L28 intoduceert Bobcat ook 2 kleine knikladers.  De knikladers zijn comfortabele, gemakkelijk te besturen voertuigen die ook eenvoudig met een aanhangwagen kunnen worden vervoerd. De knikladers maken gebruik van een scharnierverbinding, waardoor de achterbanden bij het sturen het pad van de voorbanden volgen. Hierdoor zijn ze uiterst wendbaar, ook in krappe ruimtes zoals kleine stallen, paardenboxen of in schuren met beperkte doorgang. Beide machines hebben een motor van 25 pk, de L23 heeft een kiplast van 1,3 ton, bij de L28 is dat 1,4 ton. De L28 beschikt over een uitschuifbare giek.

 

 

Bobcat zal meer gedetailleerde specificaties van de nieuwe, compacte wielladers en de kleine knikladers verstrekken bij de lancering, die begin 2021 gepland is.

 

%d bloggers liken dit: