Kuhn VBP pers-wikkelcombinatie nu ook met foliebinding

Kuhn heeft nu ook de VBP pers-wikkelcombinatie met variabele kamer uitgerust met foliebinding. Netbinding blijft een mogelijkheid.

Voor de foliebinding op de VBP persen maakt Kuhn gebruik van hun gepatenteerde Twin-foliebindingsysteem, waarbij 2 standaard folierollen van 750 mm gebruikt worden in plaats van een brede mantelfolierol.  Door gebruik te maken van standaard folierollen wordt het stockbeheer voor de gebruiker eenvoudiger, de rollen zijn gemakkelijker te hanteren en lichter in gewicht. De VBP persen kunnen ook nog altijd met net binden. De folie- en netbindingsystemen zijn twee afzonderlijke systemen waardoor de gebruiker tegelijkertijd zowel de folie als het net mee kan nemen. Het wisselen tussen de twee systemen gaat snel en gemakkelijk, er hoeven geen rollen te worden gewisseld en er is geen gereedschap nodig.

Door de foliebinding kan de baal na het persen minder uitzetten in vergelijking met netbinding. Dit zorgt voor strakkere, compacter gewikkelde balen. De extra zuurstofbarrière zorgt ook voor een betere bewaring van het geperste voer. Bij het uitpakken van met folie gebonden balen blijft er geen voer in het net hangen waardoor er geen verlies optreedt.  Ook afval wordt beperkt omdat er geen net en folie moet gescheiden worden.

%d bloggers liken dit: