Nieuwe brede 4-elementshark bij Pöttinger

Pöttinger voegt een nieuwe hark toe aan hun programma. De Top 1403 C is een 4-elementshark met een maximum werkbreedte van 14 meter. De hark is, net als de smallere Top 1252 C, voorzien een hybride aandrijving.

De Top 1403 C heeft een hydraulisch instelbare werkbreedte van 9 tot 14 meter.  De hark is voorzien van een hybride aandrijving, waarbij de voorste elementen hydraulisch worden aangedreven, de achterste mechanisch. De gewichtsontlasting op de rotoren volgt hetzelfde principe: hydraulisch voor de twee voorste rotoren, mechanisch voor het achterste paar. De gewichtsontlasting past zich automatisch aan, afhankelijk van de werkbreedte. Dit beschermt niet alleen de grasmat, maar zorgt er ook voor dat er minder druk wordt uitgeoefend op de rotoren. Dit resulteert in minder slijtage en langere onderhoudsintervallen. De rotoren zijn standaard voorzien van een vijfwielig onderstel voor optimale bodemvolging.

De Pöttinger Top 1403 C is ook voorzien van een automatisch overlap controle, waarbij de binnenste rotor van het eerste paar automatisch in wordt getrokken bij bochten, zodat er geen gras blijft liggen. Wanneer de machine terug recht achter de trekker komt, wordt het element automatisch terug op zijn plaats geduwd.

%d bloggers liken dit: