AVR introduceerde een nieuwe opklapbare ridger voor de aardappel- of ruggenteelt. De 6 meter brede machine kan ingezet worden voor mechanische onkruidbestrijding en als aanaarder.

De ridger was al verkrijgbaar als 3 meter starre machine, de 6 meter versie is opklapbaar. In het basisframe kunnen verschillende elementen ingebouwd worden, zodat de machine als speedriger, hoekschoffel of ecoridger gebruikt kan worden. De ecoridger en hoekschoffel zorgen voor een milieuvriendelijke, mechanische onkruidbestrijding op de rugflanken. Waar de ecoridger het onkruid afschraapt, bedekt met een laagje aarde en de ruggen weer flink aanaardt, zorgt de hoekschoffel voor een diepere uitsnijding van het onkruid en is deze laatste ook in de wortelteelt erg efficiënt. De speedridger maakt in lichte grond met behulp van de grote aanaardschijven grote strakke ruggen, zodat geen aangedreven grondbewerking nodig is.

De prototypes werden het voorbije seizoen stevig getest en goedgekeurd. Voor seizoen 2021 zijn de machines direct leverbaar.

%d bloggers liken dit: