Pöttinger geeft Jumbo opraapwagen update

Met alsmaar intensievere oogstperiodes in het vooruitzicht geeft Pöttinger de Jumbo opraapwagens een update. 

De opraapwagens uit de Jumbo-reeks krijgen onder meer een nieuwe pick-up met 6 mm dikke Durastar tanden. De pick-up met 7 tandenrijen wordt aan beide zijden door middel van curvebanen gestuurd. Een optionele Superlarge pick-up heeft een opraapbreedte van 2,36 meter en tastwielen die hydraulisch dicht plooien. De laadbodem van de opraapwagen loopt 15 cm naar beneden richting de snijrotor. De rotor is voorzien van 8 rijen meenemers die in spiraal gemonteerd zijn voor een rustige loop.  De theoretische snijlengte bedraagt 34 mm. De rotor wordt onafhankelijk van de pick-up aangedreven om de transmissie te beschermen tijdens vermogenspieken. Het Autocut automatische slijpsysteem garandeert altijd scherpe messen en bespaart 15 tot 20% brandstof. Het slijpsysteem wordt geactiveerd van op de controle terminal van de opraapwagen. Het hydro-pneumatische chassis heeft een as-afstand van 108,5 cm voor verbeterde rij-eigenschappen.

%d bloggers liken dit: