Kuhn geeft Optidisc een update

15 jaar geleden introduceerde Kuhn de Optidisc maaibalk. Voor Agritechnica 2019 zorgden de ingenieurs in Saverne voor een update. De geupdate maaibalk werd Optidisc Elite gedoopt

Eén van de kenmerken van de Optidisc maaibalk is de variabele afstand tussen de schijven. Deze afstand is afhankelijk van de draairichting van de maaischijven. Schijven die van elkaar wegdraaien staan dichter bij elkaar om het overlappen bij het maaien te verhogen. De schijven die naar elkaar toe draaien staan verder uit elkaar om de gewasstroom te optimaliseren en dubbel maaien te voorkomen.  Bij de update werd de overlapping van de messen verdubbeld wat resulteert in een verhoogde maaikwaliteit in vochtig gewas of op grasland met oneffenheden of molshopen. De helling van de maaibalk werd verminderd om een golvende maaibeeld bij kort maaien te voorkomen en op die manier een meer homogene hergroei te bekomen. De nieuwe maaibalk kan uitgerust worden met slijtplaten onder de maaischijfhouders en beschermplaten aan de onderzijde. Deze platen zijn gemakkelijk te vervangen en zorgen voor minder slijtage van de maaibalk bij intensief gebruik.

Kuhn op Agritechnica: Hall 12, Stand C05

%d bloggers liken dit: