Fendt Treffen overTreft alle verwachtingen

Meer dan 700 Fendt tractoren verzamelden afgelopen zondag op de Hippodroom in Kuurne voor het groots opgezette Fendt Treffen. Alle trekkers samen waren goed voor meer dan 130.000 pk en meer dan 4.000.000 draaiuren. Wie er niet bij was had ongelijk! 

De ochtend begon traag, met een ontbijtkoek en een tas koffie. Druppelsgewijs kwamen de eerste Fendt trekkers de Hippodroom opgereden. Van jong tot oud, ronkende motoren, sputterende motoren, rokende motoren, allemaal zochten ze hun plekje rond de paardenrenbaan. Rond 10u was het een echte trekkerfile om de renbaan op te rijden, zoveel trekkers vonden hun weg naar het Fendttreffen in  Kuurne. Meer dan 5.000 bezoekers vonden ook hun weg naar en tussen de jonge en oude Dieselrossen.

De trekkers hadden niet alleen hun parkeerplaatsje rond de paardenpiste, maar mochten ook allemaal hun ererondje rijden voor het publiek. Daarnaast hadden een aantal dealers eigen stunts opgezet met Fendt trekkers, was er een echte Prostock tractorpuller met maar liefst 3.700 pk onder de zwarte kap en werd ook de full line aan het publiek voorgesteld.
5 mensen gingen met een prijs naar huis. Die voor het meest aantal draaiuren was voor Geert Depuydt uit Oostrozebeke. ZIjn Fendt 930 uit 2005 heeft maar liefst 44.270 aangetoonde draaiuren op de teller. De oudste aanwezige Fendt was een Dieselross uit 1930 van de trotse eigenaar Bert Muys uit Bossui. Filip van de Moortele mocht naar huis gaan met de award voor de mooiste oldtimer en de best gedecoreerde Fendt voor het Fendt Treffen werd in de wacht gesleept door Serge Louvieaux. De verste deelnemer was Jean-Marie Nix die uit Welkenraedt  naar Kuurne kwam gereden. Goed voor maar liefst 220km! En de deelnemer met het meest aantal tractoren was de familie Watteyne uit Ieper. Met maar liefst 21 Fendt-tractoren kwamen ze afgezakt naar Kuurne.

Een klein foto overzicht van de dag:

 

%d bloggers liken dit: