Väderstad geeft Carrier 925 extra rij schijven

Väderstad zet een volgende stap in ultradiepe grondbewerking. Voor het seizoen 2025 introduceert de fabrikant een nieuwe versie van de Carrier 925 met een 3de rij schijven. Dankzij de 3de rij schijven verkleint de schijfafstand en vergroot de werkingsintensiteit sterk. De machine kan een belangrijke rol spelen in de mechanische bestrijding van resistente onkruiden.

Met de toevoeging van een 3de rij schijven verkleint de schijfafstand van van de Väderstad Carrier 925 van 12,5 cm naar slechts 8,3 cm tussenruimte. Uitgerust met de CrossCutter Disc is de machine gebouwd voor (ultra)ondiepe grondbewerking. Dankzij de 3de rij schijven vergroot de grondbewerkingsintensiteit en wordt gemakkelijk een vals zaaibed aangelegd na de oogst of in het voorjaar. In de dunne laag losgewerkte grond kunnen onkruidzaden en oogstverliezen vlot kiemen, een 2de werkgang vernietigd de gekiemde zaden, zodat het veld proper blijft voor de  volgende teelt. Met een toenemende aanwezigheid van resistente onkruiden, zoals duist of kamille, groeit de nood aan mechanische onkruidbestrijding. De 3 rijen CrossCutter Discs op de Carrier 925 bieden de mogelijkheid om deze onkruiden in jong stadium te vernietigen, zodat verder uitzaaien voorkomen wordt.

De nieuwe versie van de Väderstad Carrier met drie schijfassen zal in eerste instantie worden geïntroduceerd op de 9,25 m brede Väderstad Carrier 925. Aanvullende modellen zijn gepland voor een latere release. Afhankelijk van de bodemgesteldheid kan de machine worden uitgerust met de 450 mm CrossCutter Disc of de 450 mm CrossCutter Disc Aggressive.
De nieuwe versie van de Carrier 925, met drie CrossCutter Disc rijen, zal beschikbaar zijn vanaf oktober 2024, met de eerste leveringen vanaf het einde van het jaar.

%d bloggers liken dit: