Hectares wordt adviesbureau Kabinet Demir

Na de boerenprotesten van de voorbije maanden is het bij Kabinet Demir doorgedrongen dat de kloof tussen de politiek en het veld te groot is geworden. De eenzijdige, groene richting ingegeven door de kabinetsmedewerkers staat mijlenver van de werkelijkheid. Kabinet Demir heeft nu Hectares aangesteld als extern adviesbureau om deze kloof terug kleiner te maken.

De flaters van Kabinet Demir zijn nog moeilijk bij te houden. Het Stikstofakkoord en de Nationale Parken zijn maar 2 voorbeelden van hoe de politiek de boeren tegen zich in het harnas joeg. De weken van zware boerenprotesten zijn niet ongemerkt voorbij gegaan en dwingen de politiek tot reageren. Om alle pijnpunten in kaart te brengen heeft Kabinet Demir contact gezocht met Hectares, dat als community en digitaal magazine een nauwe connectie heeft met de landbouwers in Vlaanderen. De eerste stappen zijn alle opmerkingen van jonge landbouwers noteren en deze groeperen volgens thema. Vanuit het kabinet is er het engagement om elke genoteerde opmerking grondig te onderzoeken en van feedback te voorzien. Nadien worden de opmerkingen gebundeld tot nieuwe wetsvoorstellen. Via de samenwerking met Hectares wil Kabinet Demir zich ook verontschuldigen voor de eenzijdige, groene richting van de voorbije jaren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: