Homburg voegt Rabe toe aan catalogus

Homburg Belgium breidt hun catalogus uit met de ploegen en rotorkopeggen van Rabe. Het bekende Duitse merk, dat sinds 2020 in handen is van het Chinese Zoomlion, is complementair aan de andere grondbewerkingsmachines van de importeur. De samenwerking gaat in vanaf 1 april dit jaar.

Rabe bouwt al meer dan 125 jaar grondbewerkingsmachines. In het programma vinden we onder meer ploegen en rotorkopeggen terug. Het zijn die productgroepen die voortaan via Homburg Belgium zullen verdeeld worden. Ze vullen de vraag naar machines die bruikbaar zijn op zwaardere grond, waar niet kerende grondbewerking niet altijd aan te houden is. Met Väderstad heeft Homburg al een uitgebreid assortiment van machines voor NKG.

“In sommige delen van België is het onmogelijk om volledig niet kerend de bodem te bewerken. In gebieden waar veel zware klei te vinden is, in de bollenteelt of voor andere bodemdoeleinden is een ploeg of rotoreg een noodzaak. Deze machines zitten niet in het assortiment van Väderstad”, aldus Joren Vermeiren, productspecialist Homburg. Hij vervolgt: “Met de toevoeging van de Rabe machines kunnen we dit als Homburg nu wel aanbieden. De machines zijn degelijk, kennen een uitzonderlijke slijtvastheid van de onderdelen en extreme hardheid van de gebruikte metalen. De ploegen en rotoreggen kennen een zeer lange levensduur en bieden een uitkomst voor veel gebruikers.”

De fabriek in het Duitse Bad Essen bouwt nog altijd de wel bekende Albatros ploeg met het Holland Turn rister. Deze ploeg heeft zich al volop bewezen als misschien wel de beste ploeg voor op de kleigrond. Naast degelijkheid en zeer hoge kwaliteit van het product, is ook de kwaliteit van de bewerking zeer belangrijk voor Rabe. Door een aanbod te bieden met diverse risters en opties, is er voor elk type grondsoort en gebruiker een ploeg samen te stellen.

 

%d bloggers liken dit: