Boerinnenkalender: Marte (Maart)

Marte is de maart-madam op de Boerinnenkalender. Een beetje later dan gewoonlijk, maar dat is gewoon omdat ikzelf vergeten was van de vragen op te sturen!

Dag iedereen, ik ben Marte Boeckx, ik ben 22 jaar en afkomstig uit Tongerlo (Westerlo). Ik heb landbouwtechnische wetenschappen gestudeerd en als job run ik 2 kalverstallen hier in de buurt. Thuis hebben we ook nog enkele tractoren staan. Naast de koeien heb ik nog een 2e grote passie: Trekkertrek! Je vind me daar elk weekend terug, ook op de wedstrijdbaan zelf, en dat uiteraard met mijn John Deere 3650! Dit jaar is het de 2de keer dat ik op de kalender sta.

HECTARES: Waarom sta jij op de boerinnenkalender ?
Febe (Windels) stuurde mij een hele tijd geleden eens een berichtje om te vragen of ik zin had om mee te doen met de kalender. Ik moest er niet lang over nadenken! . Ik vind het een geweldig initiatief om onze sector een beetje te promoten, en zeker ook alle boerinnen in de kijker te zetten, want dat verdienen ze!

HCTRS: Wat is je favoriete trekker ?
Mijn John Deere 3650! Ondertussen is die tractor al heel wat jaren bij ons, en heb ik hier ook ooit mee leren rijden. Net daarom misschien dat hij zo speciaal is. Of ik die dus ooit zou verkopen? Nooit! Zowel Papa als ik zijn zeer grote fan van die ouwe parels uit de John Deere collectie, zoals de 4050, 7810, 4755,…  Thuis zal er dus ook nooit wat anders gekocht worden dan een John Deere!

HCTRS: Wat is je favoriete werk op het tuinbouwbedrijf ?
Afwisseling tussen de tractor en het stalwerk vind ik geweldig! Als je me zou vragen om te kiezen tussen deze twee, zou ik niet weten wat te kiezen.. Tussen de koeien lopen vind ik geweldig! Maar een dagje in’t gras of de maïs met de tractor slaag ik ook zeker nooit af!

HCTRS: Wat zou je willen zeggen tegen de andere meisjes/vrouwen in de landbouwsector ?
“One life, live it!” Geniet van elke seconde binnen onze sector, want het is de mooiste die er is! Ook al wordt het ons vandaag de dag niet gemakkelijk gemaakt, we mogen nooit opgeven! We moeten blijven vechten voor onze toekomst.

 

 

 

%d bloggers liken dit: