Update voor John Deere S-serie

Nadat John Deere in 2020 de grote X-serie introduceerde, krijgt de S-serie nu ook de nieuwe lijnen mee. Naast een nieuwe look krijgt de S-serie ook nieuwe motoren voor een verbeterde efficiëntie en  een hogere productiviteit door geavanceerde oogstautomatisering.

De nieuwe S7-maaidorsers zijn uitgerust met de nieuwste generatie JDX motoren. In de S7 700 en de S7 800 vinden we de JD9X-motor van 9 liter terug, de S7 850 en S7 900 worden aangedreven door de JD14X van 13,6 liter. Deze motor bereikt met HarvestMotionTM zijn maximaal vermogen bij een verlaagd motortoerental van slechts 2000 t/min. Voor het residuebeheer maakt de nieuwe S7 gebruik van het reeds gekende systeem van op de X9-reeks, om de algemene efficiëntie verder te verbeteren. De losvijzel voor de S7 is voorzien van  een verstelbare lospijp die vanuit de cabine kan worden bediend, zodat de aanhanger gemakkelijker en nauwkeuriger kan worden gevuld.

De S7-maaidorsers bieden geavanceerde oogstautomatisering via optionele technologiepakketten die automatiseringsoplossingen bevatten zoals Harvest Setting Automation, waarbij automatische aanpassingen van vijf interne maaidorserinstellingen plaatsvinden tijdens de oogst; gebaseerd op graanverlies, vreemd materiaal en gebroken graanlimieten. Nieuw op de S7 is ook Predictive Ground Speed Automation. Dit voorspellende systeem detecteert het gewas via verschillende bronnen, waaronder satellietbiomassakaarten en camerafeedback met live automatisering. De S7 gebruikt deze live camerafeedback om de gewashoogte en/of liggende gewassen te detecteren en de rijsnelheid in realtime verder aan te passen.

De nieuwe S7-serie krijgt dezelfde cabine als de X9. In de cabine vinden we het G5Plus CommandCenter terug, waardoor slimme landbouwfunctionaliteiten mogelijk zijn, zoals AutoTracTM, AutoTracTM Turn Automation, Documentatie en DataSync. De geïntegreerde StarFire™ -ontvanger zorgt voor uitzonderlijke signaalstabiliteit en een nauwkeurigheid van 2,5 cm tussen werkgangen. De geïntegreerde mogelijkheden voor precisielandbouw worden aangevuld door JDLink™ , die zorgt voor tweerichtingsconnectiviteit voor het automatisch uploaden van gewas- en machinegegevens naar het John Deere Operations Center™ en voor realtime monitoring op afstand. Deze connectiviteit is essentieel voor het maximaliseren van de uptime tijdens de oogst.

%d bloggers liken dit: