2 nieuwe modellen voor de John Deere X maaidorser reeks

John Deere toonde vandaag 2 nieuwe modellen in de X-serie maaidorser reeks. De nieuwe X9 1000 en X9 1100 kunnen later dit jaar in de Verenigde Staten besteld worden, of en wanneer ze verkrijgbaar zijn in Europa is nog niet geweten.

De eerste X9 maaidorser werd getoond op Agritechnica 2019. Terwijl de eerste machines stilaan in actie komen in de VS, voegt John Deere 2 nieuwe modellen toe aan de lijn. De maaidorsers zijn uitgerust met een John Deere PowerTech motor van 13,6 liter met een maximaal vermogen 684 pk. Dorsen gebeurt door middel van 2 rotoren die in 9 omwentelingen het graan en stro scheiden. De rotoren zijn 3,51 m lang en hebben een doormeter van 60 cm. De totale reinigingsoppervlakte bedraagt 6,97 m², 36% meer dan op de John Deere S790 maaidorser. De X9 1000 heeft een graantank van 14.800 liter, de grotere broer X9 1100 heeft een graantank inhoud van 16.200 liter. Lossen gebeurt met een maximale capaciteit van 186 l/s. De losvijzel bestaat in 3 lengtes, 8 m, 8,7 m of 9,5 m.

John Deere integreerde de nodige hardware voor precisielandbouw. Zo zijn de X9 maaidorsers uitgerust met een StarFire 6000 ontvanger, die geen calibratie vraagt voor terreincompensatie en nog preciezer is dan de voorgaande ontvangers. JDLink is standaard op beide modellen. Bij eventuele problemen in het veld kan de gebruiker rekenen op John Deere Connected Support. Voor de cabine zijn er 3 uitrustingsniveaus, Select, Premium en Ultimate.

 

Previous post Magazine: In the picture…Mike Vanduffel
Next post New Holland Agriculture viert 125 jaar geschiedenis
%d bloggers liken dit: