Mike Vanduffel maakt deel uit van het fotografencollectief ‘Agrofotografie’. Als kleine jongen was hij al gefascineerd door de landbouw in het algemeen, maar tijdens het opgroeien ebde de interesse in planten en dieren toch wat weg. De passie voor machines, nam echter toe en dat zie je in zijn foto’s.

Het begon voor Mike allemaal met naar grote machines te gaan kijken in het veld. In het begin zonder camera, maar al snel kriebelde het om die stukken techniek op de akker vast te leggen. In het begin was dat met de digitale camera van Mikes ouders, nadien met een eigen tweedehands Nikon D40. Toen die het begaf kwam er een Nikon D300 in de plaats, eveneens een occasie. Met een 18-55 mm en een 55-200 mm maakt Mike al zijn foto’s. “Occasie-materiaal voldoet voor mij, en ook de lenzen zijn geen dure dingen. Mijn foto’s zijn een mooi voorbeeld dat je geen duizenden euro’s moet uitgeven aan materiaal”, zegt Mike. Enkele jaren geleden schafte hij zich ook een drone aan om juist ook nog dát extraatje te kunnen fotograferen.

Niet alleen de grote, stoere machines spreken Mike aan. Ook kleine en fijne techniek liggen hem. “In een wereld waar alles alsmaar groter wordt, zijn het net kleine machines die vernieuwend zijn”, legt hij uit. “Fijn werk met een trekker op GPS is fascinerend, maar ook bijvoorbeeld striptill machines vind ik ongelooflijk.”

 

Mike is afkomstig van Pelt, in het noorden van Limburg. Zijn foto’s maakt hij hoofdzakelijk in Belgisch- en NederlandsLimburg, Luik en Noord-Brabant. Soms gaat hij op verplaatsing naar Oost- en West-Vlaanderen, Midden-Nederland met uitschieters naar het Duitse Roergebied.

 

Elke machine is de moeite waard om te fotograferen voor Mike. Een machine die er echt uitsprong de afgelopen jaren was de Vredo VT 7028-3 met Tebbe strooieropbouw. Deze combinatie is merendeel van de tijd in de dagbouwmijnen aan het werk is en is dus niet vaak bereikbaar.

Op voorhand plannen doet Mike niet. “Ik word liever verrast door wat ik in het veld tegen kom, dan dat ik op voorhand ga rondbellen en sms’en om te zien waar welke machine aan het rijden is”, vertelt hij. “Ik heb geen lijstje van combinaties dat ik wil afwerken, ik zie wel wat er op mijn weg komt. En als ik eens een dag niets tegen kom, dan is het daarom nog geen slechte dag!”

 

 

Mike Vanduffel
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Pelt (Limburg)

Materiaal:
Nikon D300 met Nikon 18-55 & 55-200 lenzen
DJI Inspire 1

Werkgebied:
Noordoosten van België, Zuidoosten van Nederland, soms Oost- of West-Vlaanderen, stukje van Duitsland.

Mooiste combinatie:
Vredo VT 7028-3 met Tebbe strooieropbouw

Meer foto’s van Mike:
Agrofotografie

%d bloggers liken dit: