Väderstad maakt nu ook Marathon-versie van egtanden

Väderstad maakt al een tijdje Marathon-versies van verschillende beitels en vleugels voor hun cultivatoren. Deze versies hebben een hardmetalen deel wat de levensduur van de beitel of vleugelscharen opmerkelijk doet stijgen. Sinds begin dit jaar bestaan ook de egtanden van de naloopeg in een Marathon-uitvoering.

Door hun beitels en vleugelscharen te voorzien van een hardmetalen tip of snijvlak kan Väderstad de levensduur van hun slijtdelen opmerkelijk verlengen. In vergelijking met een standaard stalen slijtdeel stijgt de levensduur tot 6 keer langer. Sinds begin 2024 bestaan nu ook de egtanden van de naloopeg in Marathon uitvoering. Deze eg kunnen onder meer gekozen worden op de Väderstad NZ Mounted, NZ Aggressive, NZ Extreme, de zaaimachines Rapid en Spirit, en de cultivatoren Carrier en Swift.

“Om de voorbereiding van het zaaibed af te ronden, creëren de trillende tanden van de eg een zogenoemde verdampingsbarrière, terwijl ze grotere kluiten en onkruid naar het oppervlak brengen”, zegt Magnus Samuelsson, conceptontwikkelaar bij Väderstad. “De vergelijking van de nieuwe tand met de standaard tand toont een verlengde levensduur in het veld tot wel 6 keer. Omdat de lengte van de tand constant blijft, behoudt deze zijn trillende, en daardoor, grond sorterende capaciteiten. De initiële instelhoek blijft ook hetzelfde. Dit betekent een perfect werkresultaat jaar na jaar, bespaart de akkerbouwer tijd in de werkplaats en maximaliseert de toegevoegde waarde.”

De nieuwe tand zal beschikbaar zijn als een “aftermarket upgrade” voor nieuwe en bestaande Väderstad machines vanaf januari 2024.

%d bloggers liken dit: