Strautmann komt met nieuwe compacte voermengwagen

Strautmann introduceert een nieuwe compacte voermengwagen met dubbele mengvijzel. Het nieuwe Verti-Mix Double Professional gamma is vanaf nu verkrijgbaar in 4 modellen van 11,5 m³ tot 24,5 m³. 

De nieuwe Strautmann Verti-Mix Double Professional krijgt tegenover zijn voorgangers een verkorte chassis en is uitgerust met een 3-puntsweegsysteem. De nadruk is ook gelegd op het verbeteren van de verdeling van het voer via de zijkleppen, die met 100 mm zijn vergroot. Het voorste gedeelte van de machine, bestaande uit de dissel, het hydraulische beschermingscarter en het voorste gedeelte van het chassis, is volledig opnieuw ontworpen. Hierdoor is de afstand tussen het trekoog en de mengkuip kleiner dan op de huidige Verti-Mix generatie. Drie weegcellen zorgen er nu voor dat de ingrediënten in het rantsoen tot op de kilogram nauwkeurig worden gewogen.

Het nieuwe, kortere chassis geeft de machine een grotere wendbaarheid en veelzijdigheid. Om het voer te verdelen kan er gekozen worden voor zijkleppen, achterkleppen of een dwarsafvoerband aan de achterzijde. Net als alle andere voermengwagens van Strautmann is ook deze serie uitgerust met de beproefde en geteste IMS-mengvijzels. Deze garanderen een snelle en gelijkmatige menging van het voer en vragen minder energie voor het mengen. De voermengwagens kunnen met een reeks opties uitgevoerd worden zodat ze aangepast zijn aan de vereisten van de melkveehouders.

Het nieuwe Verti-Mix Double Professional gamma van Strautmann is vanaf nu verkrijgbaar in 4 modellen van 11,5 m³ tot 24,5 m³, met een minimale hoogte van 2,39 m. De import en verdeling van Strautmann verloopt via Distritech-dealers.

%d bloggers liken dit: