Elektrische machinedemo op de Agridagen

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari 2024 vindt de 5de editie van de Agridagen in Ravels plaats. Jammer genoeg dienden de veeprijskampen omwille van het IBR-virus te worden geannuleerd. De organisatie bleef echter niet bij de pakken zitten en ging creatief aan de slag om de vrijgekomen ruimte in te vullen. Een machinedemo van elektrische verreikers en wielladers zal daarbij zeker in het oog springen.

De elektrificatie zet zich snel door in het machinepark. Ook voor landbouwers zijn er steeds meer mogelijkheden. Wie overweegt om een kleine verreiker of wiellader aan te kopen, kan best ook de elektrische opties overwegen. Veel landbouwbedrijven produceren hun eigen energie, deze maximaal inzetten op het bedrijf draagt bij aan de circulariteit van onze sector. Elektrische machines zijn stil, hebben geen uitstoot en zorgen voor rust bij bestuurder én dieren. Daarnaast komt de investering in een elektrische wiellader of verreiker in aanmerking voor maximaal 40% VLIF-steun.

Tijdens de Agridagen maakt de organisatie gebruik van de vrijgekomen ruimte van de veeprijskampen om een doorlopende demonstratie te organiseren voor elektrische wielladers en verreikers. Naast de beurtelingse demo’s hebt u als bezoeker ook zelf de kans om de machines te testen. Dit kan u aangeven bij de deelnemende standhouders of door een mailtje te sturen naar info@agridagen.be. Zowel Merlo als Giant stellen 1 machine voor, van Kramer en Knikmops zijn 2 machines te zien en te testen. De demo’s vinden doorlopend plaats van 11 tot 17u.

Naast de machinedemo pakt de organisatie uit met een iets grotere dierententoonstelling. Er werden ook 6 nieuwe firma’s toegevoegd, wat het totaal op 222 exposanten brengt. Daarmee is de beursvloer helemaal volzet. Momenteel staan er nog een tiental firma’s op de wachtlijst.

%d bloggers liken dit: