New Holland toont Stout Smart Cultivator op FIRA

CNH investeert al een tijdje in kunstmatige intelligentie, autonomie en robotica. Eind 2022 nam de fabrikant een 10% minderheidsaandeel in het Amerikaanse Stout Industrial. Op World FIRA toont New Holland de Stout Smart Cultivator. Daarnaast zijn er nog 1 smalspoortrekker, een T5 en 3 specifiek uitgevoerde tractoren in demo op de robotica-beurs.

In Toulouse vindt op dit ogenblik de World FIRA robotica-beurs plaats. Eén van de aanwezige fabrikanten is New Holland, die er onder meer een Stout Smart Cultivator toont. Deze cultivator is software-gestuurde en gebruikt camera’s, AI en eigen beeld-technologie om gewassen van onkruid te onderscheiden. Eenmaal geïdentificeerd, cultiveert het werktuig tegelijkertijd de grond en verwijdert het onkruid met een nauwkeurigheid van 99%, waardoor de afhankelijkheid van arbeid en chemische inputs afneemt en de landbouwpraktijken verbeteren. Het moederbedrijf van New Holland, CNH, investeerde in het Amerikaanse bedrijf Stout Industrial en verwierf eind 2022 een minderheidsbelang van 10%.

De Stout Smart Cultivator kan tot 0,8 hectares per uur cultiveren en schoffelen, afhankelijk van de bodemgesteldheid. Camera’s brengen tijdens het schoffelen zowel de planten als het onkruid in beeld. De schoffelmessen worden door kunstmatige intelligentie aangestuurd om enkel het onkruid te verwijderen. De software heeft een een nauwkeurigheid van 99%. Omdat de machines softwaregedefinieerd zijn, zullen hun mogelijkheden in de loop van de tijd alleen maar toenemen.

%d bloggers liken dit: