Dieci met elektrische verreiker naar Agritechnica

Dieci, de Italiaanse fabrikant van onder meer verreikers voor landbouw en constructie, komt met een elektrische verreiker naar Agritechnica. De Mini Agri-e combineert de standaard uitrusting van de Mini Agri verreiker met een volledig elektrische aandrijving. 

De Dieci Mini Agri-e kan maximaal 2,6 ton heffen, en dat tot een hoogte van 6 meter. Voor de wielaandrijving beschikt de verreiker over een 19 kW sterke motor, voor de aandrijving van het hydraulisch systeem is de machine uitgerust met een 22 kW sterke motor. Om de motoren van de nodige elektriciteit te voorzien is er keuze uit 1 of 2 lithium batterijen,  die de motoren van een maximale output van 44 kWh voorzien, en het mogelijk maken om een volledige dag te werken op 1 lading.

Door de elektrische aandrijving is de Dieci Mini Agri-e stil en emissie-vrij. Het ontbreken van een dieselmotor maakt onderhoud eenvoudiger en goedkoper. Wanneer de eerste Dieci Mini Agri-e in België beschikbaar is, is nog onduidelijk.

YouTube player
%d bloggers liken dit: