Köckerling maakt Allrounder smaller

De stijgende vraag naar machines voor oppervlakkige grondbewerking inspireerde Köckerling om hun Allrounder -flatline- ook in een smallere versie uit te brengen. De Allrounder -flatline- 500 heeft een werkbreedte van 5 meter, wat de machine uitermate geschikt maakt voor Belgische akkers. De getrokken cultivator kan ingezet worden voor oppervlakkige stoppelbewerking, vollevelds onkruidbestrijding of (vals) zaaibedbereiding. Ook inwerken van organisch materiaal en mengmest behoort tot de mogelijkheden.

De Köckerling Allrounder -flatline- bestond al in uitvoeringen van 6, 7,5 en 9 meter. Met de -flatline- 500 wordt nu ook een 5 meter brede versie aan het gamma toegevoegd.  De getrokken machine heeft 39 geveerde tanden, verdeeld over 6 tandenrijen. De onderlinge tandafstand bedraagt slechts 13 cm. Door de tanden over 6 rijen te verspreiden is er veel ruimte in de machine om aarde en plantenresten te laten passeren.

Om de ingestelde werkdiepte nauwkeurig aan te houden, zeker bij zeer oppervlakkige bewerking, is de Allrounder -flatline- uitgerust met vier massieve steunwielen vooraan en een dubbele STS-rol achteraan. De werkdiepte kan hydraulisch worden aangepast vanuit de cabine, zodat de diepte ook tijdens het werk kan worden aangepast. Om over de hele werkbreedte van de machine dezelfde werkdiepte te garanderen, is de Allrounder -flatline- 500 uitgerust met een contourverstelling. De zijdelen van de machine kunnen naar boven en onder uitwijken, zodat de machine zelfs in golvend terrein de gewenste werkdiepte precies kan aanhouden.

De Allrounder -flatline- kan ingezet worden voor zeer oppervlakkige grondbewerking, zoals onkruidbestrijding over de hele werkbreedte, stoppelbewerking of het aanleggen van een (vals) zaaibed. Hiervoor kan de cultivator uitgerust worden met 220mm brede ganzevoeten. Smallere en omkeerbare beitels maken grondbewerking tot 13cm diepte mogelijk. Optioneel kan de machine ook uitgerust worden met een messenrol vooraan voor het verkleinen van bijvoorbeeld groenbemester, of egalisatieborden voor werken op geploegde grond.

De machine weegt 7.540 kg, heeft een transportbreedte van 3 meter en vraagt een trekker van meer dan 220 pk, afhankelijk van de grondsoort.

%d bloggers liken dit: