Zocon toont op Agritechnica een nieuwe precisie wiedeg die tot 15 meter breed kan wieden. De machine ontstond uit een samenwerking met LMB Geertsema die al 8 jaar ervaring heeft met dit type wiedeg.

De Zocon wiedeg heeft een onderlinge tandafstand van 2,2 cm, zodat zelfs de kleinste kiemende onkruiden kunnen geraakt worden tijdens het werk.  De machine is uitgerust met 7mm dikke wiedtanden. De druk op deze tanden wordt hydraulisch ingesteld door een subframe met RVS platen te verstellen. Dit subframe zit direct onder het hoofdframe en zorgt voor een gelijkmatige druk op de tanden op elke werkhoogte (zowel bovenop als onderop de rug). De werkdruk kan variëren van 100gram tot 5kg. De wiedeg heeft 7 tandrijen, goed voor 683 tanden bij een 15m machine. De machine kent een hoge bodemvrijheid en de tanden hebben een tandhoek van 130 graden. Het zware frame zorgt ervoor dat de wiedeg zeer stabiel over het veld loopt, wat de precisie ten goede komt. Door de vele instelmogelijkheden, kan de wiedeg zowel slepend als ook behoorlijk stekend worden gezet, waardoor deze in vrijwel alle gewassen en stadia te gebruiken is. De wiedeg is daarmee geschikt voor zowel zand als kleigronden en kan ook als korstenbreker gebruikt worden. Ondanks het hoge aantal tanden is er door de grote bodemvrijheid en de 7 tandenrijen veel ruimte in de machine.

De werkbreedtes die in het Zocon assortiment komen zijn de 3m, 9m, 12m en 15m, waarbij de 15 meter zal worden getoond op de Zocon stand D59 in Hal 27 op de Agritechnica in Hannover van 12 – 18 November.

%d bloggers liken dit: