Lichtgewicht gras hakselen met Elho Cobra

Het Finse Elho toonde op Agritechnica 2019 een eerste prototype van hun Cobra getrokken grashakselaar. Intussen is de machine verbetert op gebied van invoer, en naar alle verwachting wordt deze komende Agritechnica als definitief model voorgesteld. De Elho Cobra maakt het mogelijk om met lichtere tractoren gras te hakselen en zo de grasmat en bodem te beschermen tegen verdichting.

Tijdens het gras hakselen wordt veel vermogen gebruikt voor betrekkelijk licht werk. De zware hakselaars laten ook hun sporen na in de bodem, met potentieel opbrengstverlies tot gevolg. Elho ontwikkelde de Cobra 7710T als alternatief voor de gekende zelfrijdende hakselaars. De getrokken hakselaar gebruikt een 3 meter brede bandhark om het zwad op te nemen en naar de hakseltrommel te brengen. Deze trommel heeft een diameter van 77 cm en is 1 meter breed. Het hakselen gebeurt door middel van 2 X 16 messen.  De machine vraagt een trekker tussen 250 en 400 pk.

De machine zou in 2024 commercieel beschikbaar worden.

%d bloggers liken dit: