De nieuwe Boerinnenkalender is er!

Sinds enkele jaren is er ook een Vlaamse Boerinnenkalender. Dit jaar mochten we met Hectares zorgen voor de foto’s! Samen met 12 echte boerinnen trokken we naar verschillende locaties in Vlaanderen voor de beelden. Het resultaat? 12 maanden kijkplezier en steun voor Boeren op een Kruispunt.

4 jaar geleden kregen Astrid De Wulf en Febe Windels het idee om een eigen Boerinnenkalender te maken. Geen lingeriemodellen die nog nooit een koe van dichtbij gezien hadden, maar echte vrouwen uit onze sector, die het beste van zichzelf lieten zien. De opbrengst van de kalender ging en gaat naar Boeren op een Kruispunt, om hun werking te ondersteunen. Een mooi project, dat we altijd een warm hart hebben toegedragen van uit Hectares. Het was dan ook met veel plezier dat we dit jaar zorgden voor de foto’s van de kalender.

“Op een avond gooide Astrid, een goede vriendin die ook actief is in de landbouwsector, het idee van een eigen kalender op tafel,” vertelt Febe. “Ik twijfelde geen seconde! Dat het niet goed gaat in de landbouwsector in België, maar ook over de landsgrenzen heen, is al lang geen geheim meer. Ik zie heel veel collega leeftijdsgenoten die het ouderlijk bedrijf willen overnemen maar gewoon geen toekomst meer hebben met het nieuwe landbouwbeleid. Door Boeren op een Kruispunt te steunen willen we ons steentje bijdragen tot hun werking. Ze draaien volledig op giften en subsidies, maar hun werk is goud waard.”

Om de kalender te vullen keken Febe en Astrid niet naar ervaren modellen die tussen de koeien en varkens of bij een tractor wouden poseren. “De kalender is echt vanuit de sector, voor de sector. Elke (jonge)dame die onze kalender siert is uit de sector afkomstig. We hadden geen vereisten qua looks of vormen, we wouden wel passie voor de sector.” De 4de editie van de Belgische Boerinnenkalender is meteen ook de laatste editie spijtig genoeg. “Een kalender maken kost zeer veel tijd, we hebben het dolgraag gedaan, maar het wordt wat veel. We zijn zeer blij dat we Boeren op een Kruispunt de voorbije jaren hebben kunnen steunen, en hopen dat andere initiatieven opduiken die ook hun steentje bijdragen.”

Wie de kalender wil bestellen kan dit doen via volgende formulier!

%d bloggers liken dit: