Steyr breidt Kompakt S reeks uit met nieuw topmodel

Steyr Traktoren voegt een nieuw topmodel toe aan zijn Kompakt S-reeks. Door het nieuwe topmodel hebben klanten die op zoek zijn naar een model met 75-80 pk uitgebreidere keuzemogelijkheden op gebied van specificaties om te voldoen aan verschillende behoeften.

Het Kompakt S gamma bestaat momenteel uit de 4055 Kompakt S (55pk) en 4065 Kompakt S (65pk) modellen. In de 75+pk klasse moest tot op heden de stap gezet worden naar het grotere Kompakt gamma. Om landbouwers, maar ook gemeentebesturen, meer keuze te bieden in deze vermogensklasse is er nu  de Kompakt S 4075 met 75pk. Als alternatief voor de 4080 Kompakt heeft de 4075 Kompakt S een lagere totale hoogte van 2.492 mm en een kleinere draaicirkel van 3,82 m. Daardoor richt hij zich vooral tot klanten in sectoren zoals de veeteelt en groenteteelt voor wie wendbaarheid rond gebouwen, erven en kleine velden bijzonder belangrijk is.

Net als andere Kompakt S-tractoren wordt de 4075 Kompakt S aangedreven door een FPT F5C 3,4 liter motor turbo en intercooler. De motor heeft een onderhoudsinterval van 600 uur. De 4075 Kompakt S beschikt ook over dezelfde 12F/12R transmissie met een topsnelheid van 30 of 40 km/u en is verkrijgbaar in 2WD of 4WD uitvoering. De trekker kan uitgerust worden met maximaal drie externe ventielen achteraan met een omsteloptie voor een vierde, plus twee middengemonteerde ventielen voor een joystickbediende voorlader. Klanten die hun Kompakt S met een voorlader uitrusten kunnen optioneel een cabinedak met verhoogde zichtbaarheid specificeren.

De mechanische hefinrichting heeft een hefvermogen van 2.100 kg en is voorzien van trekkracht- en positieregeling en een snelle hef-/ daalfunctie. “Sommige gebruikers van kleinere tractoren zijn steeds meer op zoek naar meer vermogen in een compacte body, terwijl anderen behoefte hebben aan een iets groter ontwerp voor grotere taken,” merkt Ross Macdonald, product marketing manager bij STEYR, op. “Met de uitbreiding van de Kompakt S-lijn met het nieuwe topmodel 4075 Kompakt S, hebben ze nu een ruimere keuze aan Steyr tractoren die precies aan hun behoeften beantwoorden.”

Klanten kunnen dit nieuwe model nu bestellen en de leveringen beginnen in september 2023.

%d bloggers liken dit: