Geen Pöttinger op SIMA 2024

Pöttinger maakt, na overleg tussen het moederbedrijf in Oostenrijk en de verantwoordelijken in Frankrijk, de keuze om niet aanwezig te zijn op SIMA 2024. De firma geeft aan dat het samenvallen van data van internationale beurzen zowel exposanten als bezoekers voor extra uitdagingen stelt. Pöttinger zou in Frankrijk opteren om via gerichte demonstraties en lokale beurzen hun klanten te benaderen.

Op de volgende SIMA, in november 2024, zal er dus geen stand van Pöttinger zijn. Eén van de redenen die wordt aangehaald is de internationale beurskalender. Anderzijds is het beurslandschap en het gedrag van de bezoekers ook gewijzigd door de voorbije jaren die getekend werden door de COVID-pandemie. Het bedrijf opteert om hun budget in Frankrijk anders te spenderen. “We gaan onze middelen gebruiken om gerichter met onze klanten te communiceren. De nadruk zal liggen op activiteiten die gericht zijn op onze eindklanten en hun behoeften. We willen hen zo goed mogelijk ondersteunen, onder het motto: ‘Landbouw komt iedereen ten goede! ” zegt woordvoerder Gregor Dietachmayr. Door het directe contact kan het bedrijf meer bekendheid geven aan zijn assortiment innovatieve producten en digitale oplossingen voor oogsten en telen. Gerichte en geplande activiteiten omvatten ook nationale en lokale evenementen. Trainingen en product presentaties kunnen flexibeler en effectiever worden ingezet en worden afgestemd op de behoeften van de klant.

Als bedrijf met zijn wortels in de lokale omgeving zal PÖTTINGER natuurlijk trouw blijven aan zijn beurstraditie en blijven deelnemen aan internationale beurzen. “Als een wereldwijd actief bedrijf zouden we echter graag zien dat de internationale beursorganisaties hun schema’s beter op elkaar afstemmen, ten gunste van zowel exposerende bedrijven als bezoekers”, legt Dietachmayr uit. De aantrekkelijkheid van individuele evenementen kan zeker nog worden vergroot door de drukke beurskalender te stroomlijnen.

De beslissing van Pöttinger France heeft geen invloed op de beursdeelname op Agribex 2023 van Pöttinger België. Wat de toekomst verder brengt is afwachten…

%d bloggers liken dit: