Boerinnenkalender oktober: Mélanie

Zo druk in het veld dat we vergeten waren om de boerin van de maand voor te stellen! Voor oktober vinden we Mélanie terug op de cover van de Boerinnenkalender.

Ik ben Mélanie De Cock, 24 jaar oud en ik woon in Gavere op het ouderlijk pluimvee bedrijf waar we moederdieren voor leghennen hebben. Ik werk bij TiVerTec stalinrichting, een bedrijf dat zich toespitst op klimaatbeheersing, voederinstallaties en elektriciteitswerken in pluimvee-, varkens- en rundveestallen. Ik begon bij TiVerTec te werken na mijn studies bachelor Electromechanica & Klimatisering. Na mijn werk kan je mij terug vinden tussen onze kippen. Ik heb ook de eerste stappen gezet in de aardbeienteelt voor thuisverkoop. Daarnaast zijn familie en vrienden belangrijk voor mij en kan ik moeilijk nee zeggen tegen een feestje.

Waarom sta jij op de boerinnenkalender?
Toen ik, net als vorig jaar, de vraag kreeg om mee te doen met deze kalender twijfelde ik niet om “ja” te antwoorden. Het zal niet evident worden om als jonge landbouwer een bedrijf verder te zetten of op te starten. De vergunningsproblematiek, hoge voederprijzen, regelgevingen, milieu en klimaat problematiek, zelfdodingen en andere knelpunten zijn allemaal dingen die je als jonge trotse ondernemer rond de oren suizen. Eens het hart verloren in de boeren stiel geraakt het er niet meer uit. De toekomst zal uitdagend worden. Veel te vaak wordt er naar de landbouw met de vinger gewezen in de media. Een vangnet als boeren op een kruispunt is dus zeker het steunen waard.

Wat is je favoriete trekker?
Ik ben fan van Fendtjes. Het moet me zeker geen 2x gevraagd worden als ik ergens kan helpen door met te trekker te rijden.

 Wat is je favoriete werk op de boerderij?
1 specifiek favoriete werk heb ik niet. De controle tussen de dieren, eieren rapen aan de machine, dagelijkse taken, ik doe het allemaal graag. Als ik toch iets zou moeten kiezen wat ik wat minder leuk vind is het de droog kuis van de stal, die dan wel weer gecompenseerd wordt door het nat uitspuiten. De uitwerking van aardbeien teelt iets totaal anders dan de kippen en eieren, daar leef ik mij wel in uit.

Wat zou je willen zeggen tegen de andere vrouwen in de landbouwsector?
Hard werken loont, en al wat je wil zal je bereiken.

 

Binnenkort is de nieuwe kalender er! Op de hoogte blijven? Volg de Boerinnenkalender pagina op facebook of vindt Boerinnenkalender op Instagram!

 

%d bloggers liken dit: