Aggressieve oppervlakkige grondbewerking met nieuwe Väderstad schijf

Väderstad zet al een tijdje in op ultra-ondiepe grondbewerking met hun CrossCutter Disc. Om ook in uitdagende omstandigheden een intensieve en ultra-ondiepe grondbewerking te kunnen garanderen ontwikkelde de fabrikant nu de CrossCutter Disc Aggressive. De nieuwe schijf is verkrijgbaar in 2 maten.

Ultra-ondiepe grondbewerking verkleint oogstresten en mengt deze oppervlakkig voor een snelle vertering, creëert een vals zaaibed voor onkruiden en voorkomt uitdroging en verlies van organische stof in de bodem doordat niet meer grond wordt losgemaakt dan nodig. Om ook op heel droge grond of op velden met veel gewasresten de ultra-ondiepe grondbewerking uit te kunnen voeren ontwikkelde Väderstad de CrossCutter Disc Aggressive, een aanvulling op de CrossCutter Disc die in 2017 werd geïntroduceerd.

De CrossCutter Disc Aggressive is voorzien van geslepen uitsparing waardoor de schijf een hoger doordringend vermogen heeft. De punten kunnen de droge toplaag breken en genereren meer grip in dikke lagen gewasresten zoals een laag maïsstro.

De CrossCutter Disc Aggressive is verkrijgbaar in twee maten: 450 mm voor de Carrier schijveneggen en 510 mm voor de Carrier XL schijveneggen. De 450 mm grote schijven zijn bedoeld voor een werkdiepte van 2-3 cm, de 510 mm grote schijven hebben een werkdiepte van 3-5 cm. Beide kunnen worden gebruikt bij werksnelheden tot 20 km/u.
De nieuwe schijf is beschikbaar vanaf november 2022.

%d bloggers liken dit: