Nieuwe Clean & Go bunker voor AVR Spirit 7200

Non stop rooien blijft logistiek gezien een enorm voordeel hebben. Lossen tijdens het rooien zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst, en voorkomt onnodig over en weer rijden over het veld met een zware, volle bunker. AVR voorziet een Clean & Go bunker voor de jongste telg van de Spirit-reeks, de 7200.

Met de Clean & Go bunker combineert AVR niet alleen een bunker van 6,5 ton en de mogelijkheid om al rijdend te lossen, maar wordt ook tot 7,5m² extra reinigingscapaciteit toegevoegd aan de machine. Dit is mogelijk omdat de elevator voorzien is van een spijlenmat en er tussen de bunkerbodem en de elevator een extra reinigingsrol is geplaatst. Doordat de elevator onafhankelijk van de bunkerbodem kan draaien, kan de bunker ten volle gebruikt worden. 

De bunker heeft de mogelijkheid tot capaciteit controle bij het lossen. Door de producstroom in de elevator te controleren wordt de snelheid van de elevator automatisch aangepast om zo efficiënt mogelijk de bunker leeg te draaien. Dit resulteert in extra gebruiksgemak tijdens het rooiend lossen. Door 3 knikpunten in de elevator kan tot diep in de kipper gelost worden. Een optionele valbreker kan indien gewenst de val nog meer breken of gebruikt worden om al rijdend kisten te gaan afvullen.

De Spirit 7200 met clean & go bunker zal voor het eerst te zien zijn op SIMA Paris van 6 tot en met 10 november in Parijs, en aansluitend op het Belgische Interpom op 27-28-29 november in Kortrijk Xpo.

%d bloggers liken dit: