Fliegl Cargos blijft herkenbaar in nieuwe look

Claas gaf begin dit jaar aan te stoppen met de Cargos opraapwagens, afgelopen zomer kwam Fliegl dan met het nieuws dat zij de rechten opgekocht hebben. Fliegl richt hiervoor een nieuwe afdeling op, “Fliegl Grünlandtechnik”. Hoewel de wagens nieuwe kleuren krijgen zullen zij herkenbaar blijven.

Fliegl Grünlandtechnik start begin 2023 met de productie van de Cargos 8000-reeks in een nieuwe productiesite in Kirchdorf, Beieren. De 8000-reeks omvat dubbeldoelwagens met een inhoud van 30 tot 42 m³ laadvolume en zijn verkrijgbaar in tandem en tridem. De 9000 serie wordt net als de silagewagens verder gebouwd vanaf 2024.
Fliegl geeft wel zijn eigen touch aan het uitzicht zonder afbreuk te doen aan de oude Claas-look. Omdat het typische Claas-groen geregistreerd is voor Claas machines gebruikt Fliegl hun eigen lichtgroen die sterk aanleunt bij het Claas groen. De zijwanden worden in nova-grijs geverfd , bekend van oa de achterklep van de Fliegl afschuifwagens.
Prijzen zullen bekend gemaakt worden vanaf 1 november en de eerste Fliegl Cargos wagens worden verwacht tegen maart 2023.

%d bloggers liken dit: