Massey Ferguson 3 serie: Van smal tot breed

Massey Ferguson onthulde eerder deze week op een persconferentie de nieuwe MF 3 Speciality Series-tractoren. 6 verschillende versies qua spoorbreedte zorgen voor de juiste trekker op de juiste plaats. Het nieuwe topmodel beschikt over 120pk.

“Dankzij ons nauwe contact met klanten en tientallen jaren ervaring hebben we een diep inzicht in specialistische sectoren zoals fruit of wijnbouw. Deze kennis zorgt ervoor dat onze ontwerpen voldoen aan de specifieke behoeften van elke individuele sector, zodat klanten geen compromissen hoeven te sluiten”, aldus Jérôme Aubrion, Director Marketing Massey Ferguson, Europa en Het Midden-Oosten. “Hoogwaardige gewassen, vaak geteeld in krappe ruimtes en op moeilijk terrein, vormen bijzondere uitdagingen voor telers. Tractoren uit de MF 3 Speciality-serie bieden een reeks functies die speciaal zijn afgestemd op de exacte vereisten voor elke teeltlocatie. Tegelijkertijd bieden ze operators ook veel meer comfort en gebruiksgemak.”

De MF 3 Serie is verkrijgbaar in 6 versies. De MF 3VI (vanaf 1.00m breed), MF 3SP (vanaf 1,25m breed), de MF 3FR (spoorbreedte vanaf 1,45m) en de MF 3WF (vanaf 1,7m breed) bestaan telkens in 5 modellen van 75 tot 120 pk. Allen zijn ze beschikbaar met cabine, de MF 3FR en 3WF kunnen ook zonder cabine besteld worden.
De MF 3GE (extra lage uitvoering, met spoorbreedte van 1,4 m) en de MF 3AL (vanaf 1,7m) hebben een maximaal vermogen van 105 pk. De MF 3GE is enkel beschikbaar zonder cabine, de 3AL is enkel beschikbaar met cabine.  De tractoren worden aangedreven door een 3,6 l viercilindermotor van de nieuwste generatie. Ze voldoen aan de Stage V normen met behulp van een beproefde, eenvoudige, selectieve katalytische reductie (SCR) met een dieseloxidatiekatalysator (DOC). Het compacte nabehandelingssysteem is onder de motorkap gemonteerd, met behoud van uitstekend zicht en ruimte voor zijdelings gemonteerde werktuigen.

Het cabinecomfort is sterk verbeterd, met meer hoofdruimte en een hogere zitpositie, dankzij een minimale, 3 cm hoge tunnel op de vloer. Dit verhoogt ook het zicht zonder dat dit gevolgen heeft voor de totale cabinehoogte. Een nieuwe, optionele Cat 4 cabinefilter met overdruk verhoogt de veiligheid voor gebruikers. Er kan eenvoudig gewisseld worden tussen luchtreiniging Cat 2 en Cat 4 door middel van een schakelaar, bvb bij gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Twee specificatiepakketten en een reeks opties maken het mogelijk om de MF 3 Speciality-tractor verder aan te passen om het comfort en gemak te verbeteren. Instapmodellen ‘Essential’ zijn uitgerust met een mechanische transmissie, 93 liter/min hydraulisch systeem met dubbele pomp en mechanische koppelingsregeling. Dit kan worden aangevuld met een reeks andere opties, waaronder Electric Linkage Control (ELC) en een PowerShuttle- en Speedshift-transmissie. ‘Efficiënt’ versies omvatten een 120 liter/min drievoudig pomp hydraulisch systeem, Electric Linkage Control (ELC), PowerShuttle en Speedshift transmissie, evenals een multifunctionele joystick en vier elektrohydraulische spoelkleppen. Extra opties zijn onder meer Cat 4-cabinefiltering met overdruk, joystickbediening voor de stabilisatie en vlakstellingen van de achterhefinrichting, evenals een fronthef en aftakas- en voorladerpakket.

Om de efficiëntie en operationele prestaties verder te verbeteren, is er een nieuwe 30F/15R 40km/u Eco-transmissie, die vijf versnellingen in drie bereiken biedt. Versnellingen worden gewisseld met behulp van een  gemakkelijk toegankelijke versnellingspook, die aan de rechterkant op de console is geplaatst. Een nieuwe brake-to-neutral optie bedient tegelijkertijd de koppeling zodra het rempedaal wordt ingedrukt. Bijzonder handig voor lader en manoeuvreerwerk, het verlicht de belasting van gebruiker, terwijl de efficiëntie, veiligheid en het gemak worden verhoogd. Transmissiekeuze begint met een eenvoudige 15F / 15R-versie met mechanische shuttle. De toevoeging van een mechanische splitter verhoogt de verhoudingen tot 30F /30R, waardoor een veel bredere snelheidskeuze wordt geboden die past bij het werk en de bewerkingen. Optimale controle en comfort wordt geboden door de toevoeging van de gebruiksvriendelijke, elektrohydraulisch bediende Speedshift, ontkoppelfunctie op versnellingspook  en PowerShuttle. Deze wordt ook geleverd met Comfort Control, dat de gevoeligheid aanpast, zodat machinisten kunnen instellen hoe snel of langzaam de shuttle reageert.

%d bloggers liken dit: