Wereldkampioenschap ploegen gaat door in Republiek Ierland

Normaal vond het Wereldkampioenschap ploegen plaats in Sint-Petersburg (Rusland), maar omwille van de oorlog in Oekraïne werd dit event geannuleerd. De organisatie heeft nu beslist het kampioenschap toch te laten doorgaan in Republiek Ierland, op 21 en 22 september. Het Europese Ploegkampioenschap gaat door in Noord-Ierland, en dat op 2 en 3 september.

“De slogan van de World Ploughing Organisation is ‘Pax Arva Collat’ (Laat de vrede de bodem cultiveren)”, postte de organisatie op sociale media. “Het gedrag van Rusland ten opzichte van Oekraïne is in directe tegenspraak met de slogan van de WPO. De World Ploughing Organisation mag zich niet laten associëren met het huidige Russische leiderschap. Daarom heeft de raad van bestuur besloten om de komende 67e Wereld Ploegwedstrijd in St. Petersburg, Rusland, te annuleren.”

Normaal zou de volgende wereldploegwedstrijd, in 2023, in Ierland gehouden worden. Deze schuift dus op naar 2022. Wouter Spoelders uit het Brabantse Nieuwenrode en Marnix Stockman uit Assenede vertegenwoordigen ons land. Wouter gaat als wentelploeger, Marnix gaat rondgaand ploegen. Sus Echelpoels is hun coach en jurylid, Karel Van Dijck is de boardmember.

Begin september vinden dan weer in Noord-Ierland de Europese ploegkampioenschappen plaats. Jos Creve uit Wachtebeke en Stephan Tops uit Poederlee nemen deel als wentelploegers. Jens Sierens uit Adegem mag dit jaar als rondgaande ploeger ervaring opdoen en zijn kans wagen. Zij worden begeleid door coach  Dirk Adriaenssen, als boardmember en jurylid reist Sus Echelpoels mee.

 

Afbeelding: Groene Kring Mol &  Belgisch Ploegcomité

%d bloggers liken dit: