Pöttinger komt met bandhark

Het stijgende aandeel van bladgewassen zoals klaver en luzerne in het ruwvoederrantsoen van vee doet de vraag naar aangepaste mechanisatie stijgen. Pöttinger speelt hier op in door een eigen bandhark te introduceren. De Pöttinger Mergento VT9220 harkt maximaal 9,2 meter gewas, en kan niet alleen ingezet worden voor klaver of luzerne, maar ook voor alle andere te harken gewassen.

Het te harken gewas wordt opgeraapt door middel van een pick-up. Deze is uitgerust met 6 rijen vingers die door middel van een curvebaan gestuurd worden. Het overslagpunt van de vingers ligt 120 mm hoger dan de transportband. Hierdoor kan het gewas, zelfs wanneer dit zeer kort is, vrij op de transportband vallen. Dit zorgt ook voor goed harkwerk op hellende percelen. Onder de harkelementen is de Mergento VT9220 voorzien van chassisrollen, die zeer kort achter de pick-ups geplaatst zijn, voor optimale bodemvolging. De chassisrollen worden bijgestaan door 3 hydraulische cilinders. De harkelementen kunnen, bij middenafleg, verticaal 475mm omhoog en 195mm zakken, lateraal kunnen de elementen tot +30° en -13° kantelen.
Op de kopakker worden de elementen automatisch uitgeschakeld, ze starten terug op wanneer de elementen zakken voor de volgende werkgang. De draairichting en de positie van de twee dwarstransportbanden kunnen vanuit de rcabine worden ingesteld. Afhankelijk van de vorm van het veld, de hoeveelheid voer en de volgende oogstmachine kan er een middenzwad, zwaden links of rechts of twee enkele zwaden gemaakt worden.

De Pöttinger Mergento VT9220 is beschikbaar vanaf 1 augustus

%d bloggers liken dit: