Boerinnenenkalender mei: Anaïs

Voor deze maand trekken we naar Gooik, de Parel van het Pajottenland. Daar vinden we Anaïs tussen de koeien van het ouderlijke bedrijf.

Ik ben Anaïs, 26 jaar en ik woon in Gooik, de parel van het Pajottenland, waar ik opgegroeide op het melkveebedrijf van mijn ouders. Omdat mijn interesse in de landbouwsector lag, koos ik ervoor om een bachelor agro-en biotechnologie te behalen. Na mijn studies aan de Odisee Co-Hogeschool in Sint-Niklaas ben ik gestart met een baan buitenshuis op het Departement Landbouw en Visserij bij het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds. Daarnaast werk ik als zelfstandige in bijberoep op de boerderij. Ik ben actief lid bij Groene Kring en ik volg verder nog avondschool halfautomaat lassen met de bedoeling om de basis al zeker onder te knie te hebben.

Waarom sta jij op de Boerinnenkalender?
Het is een leuke manier om andere dames uit de sector te leren kennen en om met hun deze mooie kalender tot stand te brengen. Daarnaast toont de kalender hoeveel passie wij voor de stiel hebben, iets wat wij graag willen tonen aan de buitenwereld tonen. Het is ook niet onbelangrijk dat de opbrengst van deze kalender naar een goed doel gaat.

Wat is je favoriete trekker?
Thuis overheerst Massey Ferguson. Maar als ik mag dromen dan kies ik voor een John Deere uit de 6R of 7R serie.

Wat is je favoriete werk op de boerderij? (En wat doe je echt niet graag?)
Een specifiek, favoriet werkje heb ik niet, wel een favoriete tijd en dat is het kalfseizoen en het grasseizoen. Het leukste aan deze stiel is dat het werk zeer gevarieerd is.

Wat zou je willen zeggen tegen de andere meisjes/vrouwen in de landbouwsector?
Dat ze allemaal eens moeten mee gedaan hebben aan de Boerinnenkalender 🙂 .  En ik hoop verder dat ieder zijn boer(inn)endroom kan waarmaken, al maakt het huidige beleid het er niet gemakkelijk op.

%d bloggers liken dit: