Fendt komt met tuinbouwreeks

Fendt wil zijn marktaandeel in de trekkermarkt verder uitbouwen en verstevigen en zet daarom in op de tuinbouw. Achter de schermen is de fabrikant druk aan het testen met de eerste prototypes.

Tijdens een bedrijfsbezoek konden we dit prototype spotten. De compacte trekker is voorzien van een hydrostatische aandrijving, onder de motorkap zit een Kubota motor. De fabrikant wou niet teveel technische gegevens lossen maar volgens ingewijden zou de reeks gaan van 30 tot 65 pk. De compacte tuinbouwtrekkers zouden zowel met als zonder cabine leverbaar zijn en geschikt voor al het werk in serres, bij (pot)plantenkwekers of op andere tuinbouwbedrijven.

Waarschijnlijk wordt de reeks officieel voorgesteld tijdens de persconferentie later dit jaar, en aan het publiek getoond tijdens SIMA 2022, dat in november plaatsvindt. Volgend jaar zou de nieuwe reeks dan effectief leverbaar zijn.

%d bloggers liken dit: