Boerinnenenkalender april: Laurien

Het zaaien en planten in het veld is begonnen! Ook in de tuin worden planten zoals sierheesters en coniferen geplant. Plantgoed dat misschien wel van bij  Planten Bogaert komt. Laurien, die op de plantenkwekerij opgroeide, siert deze maand de Boerinnenkalender.

Ik ben Laurien, 25 jaar en woon in Schoonaarde. Ik heb bachelor leerkracht Lager Onderwijs gestudeerd en tijdens mijn studies heb ik een zorgplantenkwekerij uitgewerkt.
Ik wou vooral de zorg voor zwakkere kinderen in de land- en tuinbouw in de kijker zetten. Tot op de dag van vandaag komen er nog steeds zorgkinderen helpen op het bedrijf. Zelf geef ik ook les aan kinderen in het 2de leerjaar. Na mijn uren kan je mij ook veel vinden tussen de bloemetjes. Misschien kom ik jullie bekend voor? In 2017-2018 won ik de publieksprijs als schoonste boerin van Vlaanderen! Ik ben opgegroeid op de plantenkwekerij van mijn ouders die gespecialiseerd is in de productie van coniferen en sierheesters in container alsook volle grond van laurieren, taxus en coniferen. Het buitenleven is echt mijn ding. Wanneer ik niet aan het les geven ben en niet tussen de bloemen en planten zit, dan ga ik graag skiën, naar een tractorpulling of gewoon plezier maken met de vrienden.

Ik ben één van de weinige tuinbouwsters op de kalender, maar de plantenteelt zit echt in mijn bloed. Het is intussen al meer dan 28 jaar lang dat onze familie zich bezig houdt met het kweken van kwalitatief hoogstaande planten. Die passie voor de landbouw algemeen en sierplanten specifiek  gaf ons vader aan ons door. De resultaten van deze passie zijn dagelijks te zien op de velden rondom ons kantoor.

Waarom sta jij op de Boerinnenkalender?
Ik vond het fijn dat er verschillende sectoren aan bod kwamen op de kalender. Ik wil graag de tuinbouwsector in een positief daglicht stellen. Zo wou ik laten zien dat het tuinbouwleven heel erg mooi is en kan zijn. Daarnaast doe ik ook mee om met de opbrengst van de verkoop, een goed doel te steunen (Boeren op een kruispunt).

Wat is je favoriete trekker?
Zelf rijden we met New Holland. Wanneer het gaat over een “gewone” land- of tuinbouwtractor heb ik niet echt een voorkeur. Ik ben wel een grote fan van de Specials die te zien zijn op Tractorpulling. In de zomer ben ik bijna op elke pulling in de buurt aanwezig.

Wat zou je willen zeggen tegen de andere meisjes/vrouwen in de landbouwsector?
Dat we trots mogen zijn op wat we doen in de boerenstiel, komaf maken met vooroordelen. Komaf maken met het clichébeeld van “de boerin”. Boerinnen zijn immers moderne, ondernemende vrouwen. De boerenstiel blijft voor de meeste niet-landbouwers een ver-van-mijn-bedshow. Een moderne boerin als spreekbuis kan helpen om de boerenstiel te promoten.

 

De Belgische Boerinnenkalender op Instagram & Facebook.
De opbrengst van deze kalender gaat naar Boeren op een Kruispunt

%d bloggers liken dit: