Boerinnenkalender februari: Astrid

Wat krijg je als je 12 enthousiaste jonge dames met een hart voor de boerenstiel samen brengt? Een knappe boerinnenkalender! En dat de opbrengst van de verkoop van deze kalender naar een goed doel gaat dat gelinkt is aan onze sector, dat maakt het project nog mooier. Hectares stelt elke maand het kalendermeisje voor in een kort interview. Voor februari staat Astrid op de kalender.

Ik ben Astrid De Wulf, 25 jaar. Geboren te en opgegroeid in Eke-nazareth. Daar baatten mijn ouders een landbouwbedrijf uit. Dit gemengd landbouwbedrijf bestond uit melkvee, vleesvee, varkens en akkerbouw. Mijn ouders hebben vier kinderen waarvan ik de jongste ben. Sinds 2016 hebben mijn ouders beslist om te stoppen met de landbouwactiviteiten aangezien mijn vader ziek werd en we op dat moment niet echt opvolgers hadden. Zowel de boerderij als het boerenleven in Eke mis ik enorm. Ik stond vooral in voor het voederen van de koeien, koeien scheren, melkcontrole, aardappelen rooien (voor thuisverkoop) en nog veel meer.

Momenteel woon ik samen met mijn vriend in Waregem. Hij is boerenzoon dus kan ik me bij hem terug volledig uitleven in de boerenstiel. Naast het landbouwbedrijf doet mijn vriend nog transport van verse groenten in de diepvriessector. Om hem hierin bij te staan heb ik mijn CE rijbewijs behaald en rij ik reeds geruime tijd rond met tractor en haaksysteem. Ik heb mijn CE rijbewijs gehaald enerzijds om hem te helpen, anderzijds omdat ik dit heel graag doe. Vaak is het een uitdaging gezien ieder perceel (en vooral iedere oprit van een perceel) altijd anders is. Je kan mij spotten met de containerhaak in de ruime regio van Tielt-Roeselare.

Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige en heb na mijn bachelor nog een extra jaar verder gestudeerd om op de spoeddienst en intensieve zorgen te kunnen werken. Een banaba dus! Als gevolg van mijn studies werk ik op de spoeddienst in het ziekenhuis van Oudenaarde. Het is vooral de uitdaging om mensen te verzorgen die mij triggert in de zorg. Al moet ik toegeven dat de MUG-ritten, waarbij ik zelf de MUG bestuur, mij ook wat spanning bezorgt. Naast mijn job als spoedverpleegkundige rijd ik dus ook met de tractor. Dit zowel bij mijn vriend, bij loonwerkers en bij enkele collega boeren als helpende hand. Hier kan ik al mijn energie in kwijt.

Waarom sta jij op de Boerinnenkalender?
Twee jaar geleden kwam ik met het ludieke idee om een Boerinnenkalender te starten. Ik ging met mijn idee naar mijn beste vriendin, Febe die meteen enthousiast was over dit idee. We zijn al enkele jaren beste vriendinnen en hebben al heel veel plezier gehad samen. Ook in mindere periodes weten we elkaar te vinden. Febe en ik staan in het uitgaansleven bekend als echte  pleziermakers. Dat was ook de bedoeling met de kalender. Een bende toffe dames met dezelfde passie samen krijgen en met hen een leuk avontuur opbouwen. De bedoeling van onze kalender is voor zowel de vrouwen in de sector als de landbouwsector zelf in een mooi daglicht te plaatsen.

Wat is je favoriete trekker?

Mijn favoriete tractor? Het antwoord zit eigenlijk al in de vraag, Fendt Favorit! Volgens mijn vader ben ik al heel mijn leven in de ban van grote machines en was dan ook niet verwonderd toen ik op een dag thuiskwam met mijn CE-rijbewijs. Eender welk merk is oké, maar een Fendt Favorit zal toch heel snel mijn aandacht trekken. De vierkante neus laat mijn mond openvallen, zeker als er nog wat rook uit de uitlaatpijp komt. Het is dan ook mijn droom om hiermee meermaals mee te kunnen rijden en/of deze tractor te gebruiken op onze boerderij.

Wat is je favoriete werk op de boerderij? (En wat doe je echt niet graag?)
Dat is een moeilijke vraag. Ik doe heel veel dingen graag. Maar ik hou vooral van veel variatie. De afwisseling maakt het leuk. Ik werk als verpleegkundige in shiften. Hierdoor kan ik voor of na mijn uren nog enkele dingen doen op de boerderij. Het liefst rijd ik dus met de tractor in combinatie met een ploeg of een haaksysteem. Mijn favoriete vrucht is bloemkool, vind dit ook heel leuk om deze te oogsten. Ook helpen tussen het vleesvee doe ik graag, koeien scheren vind ik écht therapie. Dat maakt de landbouwsector zo leuk, iedere dag is anders net zoals op de spoedafdeling.

Wat zou je willen zeggen tegen de andere meisjes/vrouwen in de landbouwsector?

Dat ze allemaal zo ongelooflijk zijn! Wij staan in voor zo een groot takenpakket en achter iedere sterke boer staat vaak nog een fellere boerin. Jammer dat de overheid er wat anders over denkt en het iedere boer enorm moeilijk maakt. Dus aan alle vrouwen in de boerenstiel: geniet er elke dag van!

De Belgische Boerinnenkalender op Instagram & Facebook.
De opbrengst van deze kalender gaat naar Boeren op een Kruispunt

%d bloggers liken dit: