CNH Industrial en Monarch Tractor slaan handen in elkaar

CNH Industrial liet eerder deze week weten dat het een exclusieve, meerjarige licentieovereenkomst voor elektrificatie-technologieën had gesloten met Monarch Tractor, een Amerikaans bedrijf dat zich richt op volledig elektrische autonome tractoren.

Met deze overeenkomst wil CNH Industrial zijn landbouwactiviteiten versterken, terwijl de firma zich voorbereidt om de truck-, bus- en motoractiviteiten met lagere marges af te stoten. CNH Industrial, dat al een minderheidsbelang heeft in het in Silicon Valley gevestigde Monarch Tractor, zei in een verklaring dat elektrificatie en machineautomatisering sleutelelementen zijn van zijn strategie om een nog sterkere technologieleider in de landbouw te worden.  De overeenkomst is gebaseerd op de lancering van een schaalbaar, modulair elektrificatieplatform voor tractoren met lage pk’s, dat de komende jaren over meerdere productfamilies zal worden ontwikkeld, aldus CNH Industrial in een verklaring.

CNH Industrial zal begin volgend jaar een plan afronden om zijn vrachtwagen- en busonderdelen samen met zijn FPT-motordivisie af te splitsen en afzonderlijk onder de naam Iveco Group te noteren. Na de spin-off zal CNH, dat onder zeggenschap staat van Exor, de holdingmaatschappij van de Italiaanse Agnelli-familie, zijn activiteiten op het gebied van bouwmaterieel behouden.

Over de overeenkomst werden geen financiële details openbaar gemaakt.

%d bloggers liken dit: