Geen John Deere op Agritechnica

Op Agritechnica 2022 zal er geen stand van John Deere zijn. De fabrikant geeft aan dat het tijdstip van de beurs alles behalve ideaal is, waardoor ze als exposant veel potentiële klanten niet zouden kunnen ontvangen. 

John Deere had eerder al aangegeven niet deel te nemen aan (internationale) beurzen in 2021, ten gevolge van de Covid19-pandemie. Het bedrijf liet nu  weten ook de editie van 2022 aan zich voorbij te laten gaan. Volgens John Deere zullen de boeren eind februari, begin maart al aan de slag zijn op het veld, en niet afzakken naar de beurs. Hierdoor zal het aantal bezoekers, volgens John Deere, opmerkelijk lager zijn.

“Ik kan bevestigen dat John Deere niet aanwezig zal zijn op de Agritechnica Show in februari-maart 2022,” zei Lenge. “Er zijn verschillende redenen die de deelname niet aanbevelen vanwege de nieuwe timing in februari en maart. Gezien de nieuwe beursdatum in het voorjaar van 2022 verwachten we veel minder bezoekers uit binnen- en buitenland en moeten we vraagtekens zetten bij de enorme investering. In het tijdsbestek februari-maart zijn boeren en loonwerkers al weer op hun akkers aan het werk. We verwachten dat veel aankoopbeslissingen voor het seizoen 2022 al zijn genomen voor het voorjaar van volgend jaar.”

“Dit besluit met betrekking tot de beurs in februari en maart 2022 zal geen invloed hebben op de betrokkenheid van John Deere bij toekomstige DLG-beurzen of evenementen, zoals de DLG Field Days in juni 2022, de Eurotier Show in november 2022 of de volgende Agritechnica in november 2023,” zegt Lenge nog.

Agritechnica, georganiseerd door de DLG in Duitsland, was oorspronkelijk gepland voor november 2021 en is verschoven naar 27 februari tot 5 maart 2022 in Hannover.

 

Previous post CNH Industrial en Monarch Tractor slaan handen in elkaar
Next post Kverneland integreert A-Drill in E-Drill zaaimachine
%d bloggers liken dit: