Kverneland integreert A-Drill in E-Drill zaaimachine

Kverneland heeft hun A-Drill opbouwzaaimachine geïntegreerd in de E-Drill reeks. De integratie van de A-Drill, met aparte zaadtank en doseerinrichting, maakt het mogelijk om een extra soort zaad/meststof te gebruiken, waardoor de toepassingsmogelijkheden van de E-Drill machines nog groter wordt.

De A-Drill bestaat in 2 uitvoeringen, met tankinhouden van 200 of 500 liter. Het zaad wordt pneumatisch verspreid via 8 uitlopen. De E-Drill Maxi Plus als gecombineerde graan- en kunstmestzaaimachine is al uitgerust met een verdeelde zaadtank met een instelbare verhouding van 60:40, 70:30 of 100:0 en twee onafhankelijk van elkaar werkende doseerinrichtingen. Door de integratie van de A-Drill komt er een extra zaaimachine bij, die een veelvoud aan combinaties mogelijk maakt. Zo kunnen 3 soorten gewassen gezaaid worden, maar kunnen er ook 2 gewassen gezaaid worden aangevuld met kunstmest of slakkenkorrels, of kan er klaver samen gezaaid worden met granen.

De A-Drill wordt geleverd met verschillende soorten rotors: voor kleine zaden (koolzaad, mosterdzaad, koolzaad, klaverzaad, enz.), middelgrote rotors (wikke, graszaad of zonnebloemzaad) en voor grote zaden (erwten, paardenbonen, enz.) of kunstmest. Het boven de rotor geplaatste roerwerk zorgt voor een gestage stroom van zaden. Een borstel, geplaatst aan de basis van de rotor, regelt de stroom en verbetert de instelnauwkeurigheid. Er zijn tot 8 verschillende rotors beschikbaar voor fijne, middelgrote en grote zaden.

%d bloggers liken dit: