Omwille van de corona-crisis werd Interpom met een jaar uitgesteld. De beurs vindt eindelijk plaats op zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 november 2021 in Kortrijk Xpo. Interpom is het grote internationale ontmoetingsplatform voor de aardappelketen in Europa en wordt het eerste fysiek ontmoetingsplatform in zijn soort sinds de uitbraak van de pandemie.

De aardappelwereld kijkt terug op een bijzonder moeilijke periode. Niet alleen omwille van de coronaproblematiek die de markt sterk heeft beïnvloedt, maar ook door andere gewijzigde omstandigheden voor de aardappelketen: de klimaatproblematiek, de gevolgen van de CIPC-ban op vlak van aardappelbewaring, de eerste stappen naar de Green Deal, enz. De 325 exposanten uit maar liefst 15 landen – actief in teelt, verwerking of vermarkting van aardappelen – hebben alvast tal van innovatieve oplossingen ontwikkeld om aan deze nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. Ze zullen tijdens Interpom hun nieuwste machines, producten, diensten en digitale technologieën presenteren op een beursoppervlakte van 35.000m². Deze zijn gericht naar zowel telers, loonwerkers, de verwerkende industrie, verpakkers, aankopers en handelaars van verse en verwerkte aardappelen.

Een onafhankelijke experten groep maakte voor de beurs een selectie van 26 innovaties die het bekijken waard zijn:

In de categorieën ‘Teelt & techniek’:
1. De CropVision Gewis van AgroVision, stand R82
2. De AVR Spirit 7200 van AVR, stand 608
3. De MagGrow van Beyne, stand 482
4. De Fontan Elektromobil van Borms, stand R52
5. De Dewulf Configurator van Dewulf, stand 413-414
6. De mechanische looftrekker van Kloppenburg Machinebouw, stand 474
7. De EVA – Easy Virtual Assistant van Mooij Agro, stand 179
8. De Optimizer van RH3S, stand R40A
9. De RMA Defect Analyser van RMA-Techniek, stand 517
10. De RMA RoboFry van RMA-Techniek, stand 517
11. De suikerbietras Redukto van SESVanderhave, stand 618
12. De Syngenta Spray Assist van Syngenta, stand 600D
13. De Tolsma green-white LED lighting van Tolsma, stand 112
14. De DiscMaster van exposant Vegniek, stand 4118

In de categorie ‘Verwerking en Handel’:
15. De Moisture-Sense van Aquantis, stand 505
16. De Callifreeze System van GEA, stand 320
17. De Smart Grader READER van GEJO Grading, stand 645B
18. De LEAF-Packaging Machine van exposant GKS, stand 100
19. De Corda Invicta van exposant Kiremko, stand 191
20. De D-Blade van PIP, stand 420
21. De CO2 extractor van Restrain, stand 633
22. De Vecoclip van Vecotec, stand R33
23. De VHM Box Logistics van VHM Machinery, stand 688
24. De Zelf- reinigende en desinfecterende transportschroef van StuMACo Eng. NV, stand R30
25. De I’m Green van VDH Concept, stand 150
26. De Humigator DFS.com van Jebe Geel / www .HUMIGTOR DFS.com, stand 226

Interpom zet in op het delen van kennis met een non-stop programma waarin in telkens 20 minuten zowel brandend actuele thema’s als boeiende innovatieve projecten worden toegelicht met de mogelijkheid om extra vragen te stellen aan de diverse experten ter zake. Meer dan 20 aardappel-gerelateerde onderwerpen uit de volledige keten komen aan bod. Een greep uit de thema’s: kiemremming in het post CIPC tijdperk (Inagro), Europa’s ambities in de Farm-to-Fork strategie: wat betekent het voor de aardappelsector (ILVO), de impact van de pandemie op de globale handel van aardappelen (World Potato Markets), een groen vaccin tegen de aardappelplaag (UGent), afzetkanalen voor aardappelstromen (ILVO & VLAIO), Alternaria sneller opsporen dankzij sensoren, drones en AI (ILVO), hoe ziekten en plagen in aardappelen bestrijden (ILVO), een nieuw waarschuwingsmodel voor Alternaria (PCA & CARAH), resultaten van 3 jaar proeven met biologische robuuste aardappelen (CRA-W), Restaarde (tarragrond) contaminatievrij terug naar de akker – onderzoek naar geschikte hittebehandelingsprocessen (Flanders Food), de nieuwe frituurlijn Belgian Fries Pilot (VEG-i-TEC), afzetkanalen voor aardappelstromen (ILVO, B2BE facilitator & VLAIO), Food Pilot wordt 10 jaar: wat kan de proeffabriek in Melle voor de aardappelverwerkende industrie betekenen (ILVO) enz.

Het programma werd samengesteld door Romain Cools, Belgapom Advisor, die de seminars zal coördineren en modereren in het Nederlands, Frans en Engels. Nieuw dit jaar: de sessies worden ook in livestreaming aangeboden en kunnen uitgesteld (her)bekeken worden via de website van Interpom. Het volledige programma met meer toelichting over de diverse thema’s vindt u terug op www.interpom.be.

Interpom vindt veilig en in zijn vertrouwde vorm plaats mét gebruik van het Covid Safe Ticket (CST)/ Coronapas systeem. Net zoals bij de meeste evenementen of beurzen in binnen- en buitenland, dient elke bezoeker, exposant of leverancier aan de ingang dus een geldig Covid Safe Ticket te tonen om toegang te krijgen tot Interpom: de QR-code in de CovidSafeBE-app of CoronaCheck-app voor de mensen uit Nederland (of diezelfde QR code op papier maar de digitale versie heeft de voorkeur naar leesbaarheid toe).

Zorg dus dat u het volgende mee hebt:

• uw vaccinatiebewijs met QR code (meer dan 2 weken volledig ingeënt) of
• uw herstelcertificaat met QR code van minder dan 6 maanden of
• een bewijs van een recente negatieve PCR-test (geldigheid = dag van de test plus 2 dagen) of een negatief RAT-test / snelle antigenentest (met staalafname maximum 24uur geleden). Deze test dient uitgevoerd te worden door een medisch geschoolde persoon, bv. uw apotheker. Hij is dan ook bevoegd om u een geldige QR code te bezorgen voor uw Covid Safe Ticket.

Goed om weten: het Covid Safe Ticket (CST) gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Deze codes zijn identiek. Er is dus geen aparte aanvraagmethode of -procedure voor het Covid Safe Ticket. Indien u reeds beschikt over dit certificaat, hoeft u dus geen bijkomend document aan te vragen. Verder zijn mondmaskers niet verplicht op de beursvloer en er zijn geen beperkingen op gebied van horeca. Kortrijk Xpo voorziet ook voldoende ontsmettingsmogelijkheden op de beursvloer en continue ventilatie in de gebouwen. Dankzij het CST systeem zijn er geen beperkingen op het aantal bezoekers en kan iedereen de beurs veilig bezoeken met partners en met collega’s.
Op www.interpom.be vindt u steeds de meest actuele informatie ivm de sanitaire maatregelen.

Previous post Nieuwe schijven voor Amazone Catros
Next post CNH Industrial en Monarch Tractor slaan handen in elkaar
%d bloggers liken dit: