Nieuwe schijven voor Amazone Catros

Amazone breidt de mogelijkheden van de Catros compact-schijveneg verder uit met de introductie van de nieuwe X-Cutter schijven. Deze speciale, golvende profielschijf wordt gebruikt voor uiterst oppervlakkige grondbewerking.

De nieuwe X-Cutter schijven hebben een diameter van 480 mm voor een hoge omtreksnelheid en presteert optimaal bij werkdieptes van 2 tot 8 cm. Het speciale schijfprofiel zorgt voor een intensieve beweging van de hele oppervlakte, ook bij geringe werkdiepte. Door hun vorm zorgen de schijven ook voor een optimale menging van grond en gesneden gewasresten, waardoor een snellere verrotting ontstaat.

De nieuwe X-Cutter schijven verkleinen niet alleen gewasresten en groenbemesters over de gehele werkbreedte, ze verminderen ook het verlies van bodemvocht door verdamping omdat ze uiterst oppervlakkige grondbewerking mogelijk maken. In tegenstelling tot gewone schijven verplaatsen ze ook minder grond om tot een optimale werking te komen. Bij stoppelbewerking creëren de X-Cutter schijven een ideaal zaaibed zodat verloren graankorrels en onkruidzaden snel kunnen kiemen en dat deze ongewenste planten bij de daaropvolgende grondbewerking mechanisch worden verwijderd om een schone start voor het volgende gewas te verkrijgen.

Deze nieuwe schijf met speciaal profiel is verkrijgbaar als optie voor nieuwe bestellingen of voor montage achteraf op verschillende modellen uit de Catros+ en CatrosXL compact-schijvenegserie.

Amazone heeft naast de X-Cutter schijven nog een andere nieuwigheid, de messenwals. De combinatie van Catros met de X-Cutter schijf en de messenwals maakt een multidimensionale snijwerking mogelijk, waardoor de versnipperingsintensiteit in de lengte- en dwarsrichting in stoppels, stro en vanggewassen wordt verhoogd. Het afbraakproces wordt daardoor nog verder verbeterd en de overdracht van ziekten op het volgende gewas wordt verminderd.

%d bloggers liken dit: