Werktuigendagen met Covid Safe Ticket

Op 25 en 26 september gaan de Werktuigendagen door op de gekende locatie in Oudenaarde. Het is dit jaar niet alleen de 35ste editie van deze beurs, maar ook de 10de editie van de Oldtimerhappening. Een dubbel jubileum dus. Door de Covid-10 pandemie en de daaraan gekoppelde beperkingen was het lang onduidelijk of en hoe de beurs zou kunnen doorgaan. De organisatie is dan ook zeer blij dat de beurs in quasi normale omstandigheden kan plaatsvinden door het Covid Safe Ticket.

Door de Covid Safe Ticket, dat vanaf half augustus in werking trad, te gebruiken, zorgt de organisatie er voor dat er een “veilige zone” gecreëerd wordt op het beursterrein. Dit wil zeggen dat iedereen op het terrein ofwel gevaccineerd is, ofwel niet besmet. Het houdt ook in dat er geen mondmaskers moeten gedragen worden en dat de regels rond social distancing niet van tel zijn.
Om toegang te krijgen tot het terrein moet iedere bezoeker vanaf 12 jaar oud een vaccinatiecertificaat hebben (meer dan 2 weken volledig ingeënt zijn), een herstelcertificaat hebben (van minder dan 6 maand oud) of een negatief testcertificaat hebben (negatieve PCR test van minder dan 72u oud of een negatieve antigeentest van minder dan 48u oud).

Bij het betreden van het beursterrein wordt elk certificaat gescand, bij een groene code krijgt men toegang tot het terrein. Er worden geen testen ter plaatse afgenomen.

De nodige certificaten aanvragen kan zowel digitaal als op papier. Digitaal kan via de CovidSafeBE app of via de websites van de overheid (mijnburgerprofiel.be, mijngezondheid.be of myhealthviewer.be), voor een certificaat op papier kan mijn bellen naar de helpdesk Covid-certificaten op het nummer 078/78.78.50 (Opgelet, hier geldt een wachttijd van minstens een week! Op tijd bellen dus)

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €15, met een verminderingskaart is dit €8. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen.
Tickets kunnen digitaal gekocht worden via de website. Er kan ook ter plaatste aan de kassa betaald worden.

%d bloggers liken dit: