Amazone voegt nieuwe modellen toe aan Ceus lijn

Met de Ceus 3000-TX en 4000-TX voegt Amazone 2 modellen toe aan de Ceus-lijn. De nieuwe schijveneg-cultivator combinaties zijn ontwikkeld voor kleinere akkerbouwbedrijven en geschikt voor trekkers vanaf 150 pk. De machines maken zowel oppervlakkige stoppelbewerking als diepere grondbewerking mogelijk.

De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX bestaan enkel in starre uitvoering en zijn uitgerust met een centraal onderstel. De Ceus TX modellen bestaan uit een combinatie van een volwaardige schijveneg voor het fijn snijden van gewasresten of het oppervlakkig losmaken van stoppels en 3 rijen tanden voor het oppervlakkig of diep losmaken van de aarde. De cultivatortanden worden gevolgd door de nivelleereenheid, die naar keuze kan worden uitgerust met gladde of getande schijven of met egalisatietanden van verenstaal. Voor de aansluitende naverdichting zijn elf verschillende walsen en diverse eggen beschikbaar. Onder bijzonder natte omstandigheden, bijvoorbeeld in het voorjaar, kan de rol worden gedemonteerd. Naast stoppelbewerking of het inwerken van groenbemesters maakt de combinatie van schijven en tanden het ook mogelijk van een zaai- of plantbed klaar te leggen.

De schijven zijn verkrijgbaar in een gladde en getande uitvoering en zorgen dankzij de individuele ophanging voor een optimale doorstroming van grond en gewasresten en een goede bodemaanpassing bij intensieve bewerkingen. Rubberen veerelementen zorgen voor een onderhoudsvrije steenbeveiliging. Voor de cultivatortanden is een assortiment van verschillende C-Mix-tanden beschikbaar. Het uitgebreide assortiment biedt voor elke toepassing het juiste type tand. Het C-Mix clip-snelwisselsysteem is optioneel verkrijgbaar, waarbij de tanden eenvoudig en gemakkelijk kunnen worden vervangen. Er zijn ook verschillende, zeer slijtvaste HD-scharen verkrijgbaar voor langdurig gebruik.

Voor een hoge bedrijfszekerheid, zelfs onder de zwaarste omstandigheden, zijn de C-Mix Super-tanden uitgerust met een drukveerbeveiliging tegen overbelasting. Als optie kan bij de Ceus-TX ook worden gekozen voor de nieuwe C-Mix Ultra-tanden met automatische overbelastingsbeveiliging via hydraulische cilinders. De activatiekracht kan traploos worden ingesteld tot 800 kg. Dit zorgt ervoor dat de gewenste werkdiepte van maximaal 30 cm nauwkeurig wordt aangehouden.

YouTube player
%d bloggers liken dit: