AVR vult Spirit-reeks verder aan

AVR voegt een nieuw model toe aan hun Spirit-lijn. Het nieuwste model in de reeks getrokken verstekrooiers, de Spirit 7200, is een doorontwikkeling van de Spirit 6200.

Met de groeiende belangstelling voor mechanisch loofklappen, nu chemische loofdoding meer en meer verboden wordt, was één van de uitdaging bij de ontwikkeling van de nieuwe rooier het omgaan met de extra loofresten. De ingenieurs van AVR integreerden een extra loofrol net voor de langsegelband om deze gewasresten efficient te verwijderen. Een terugvoerband onder de loofmat zorgt er voor dat aardappelen die pas laat van het loof vallen  in de machine blijven en dat het eventuele loof dat nog door de loofmat valt, wordt afgevoerd.

De AVR Spirit 7200 is standaard uitgerust met een snelwisselbek.  Dit wil zeggen dat de gebruiker mits een paar minuutjes werk, de rooibek kan wisselen om een andere teelt te oogsten (bvb uienborstel). Zowel mechanische, als optioneel hydraulische, diepte-instelling is mogelijk. De leestafel biedt comfortabel plaats aan zes personen. Voor goede ergonomie wordt die zo goed als vlak gehouden. De vaste bunker is 9,6m³ groot, met een breedte van 2,00 meter, en kan ongeveer 7 ton opslaan. Optioneel is een valbreker ook mogelijk, die hydraulisch opklapbaar is en bovenop de machine getransporteerd wordt. De rooier wordt uitgerust met hoge wielen (velgmaat 30.5), verschillende bandenmaten zijn mogelijk, ook dubbellucht cultuurwielen 380/80 R 38 zijn beschikbaar. De rooier wordt aangestuurd via ISOBUS, optioneel kan de machine voorzien worden van AVR Connect, waarmee de gebruiker de machinedata online kan raadplegen.

Dit seizoen starten zo’n tien nieuwe rooiers in het veld. Indien Interpom plaatsvindt op 28-29-30 november, zal dit de eerste beurs zijn waarop de machine te zien zal zijn.

 

%d bloggers liken dit: