New Holland breidt Boomer-reeks uit

New Holland geeft de Boomer-reeks een update zodat ze voldoen aan de Stage V normen. De fabrikant maakt van de gelegenheid gebruik om de reeks verder uit te breiden met 2 nieuwe modellen.

De New Holland Boomer reeks zijn tuinbouwtractoren met een vermogen van 24 tot 57 pk. Bij de update naar de Stage V normen voegde New Holland 2 nieuwe modellen toe, met een vermogen van 52 en 57 pk. De nieuwe 3-cilindermotor met turbocompressor en common-rail directe brandstofinspuiting levert krachtige prestaties, met een uitstekende koppelreserve, waarmee het Boomer 55-topmodel 188 Nm bij 1600 tpm haalt. De grotere radiator en koelventilator maken de motor nog efficiënter. Het nabehandelingssysteem heeft een nieuwe CRT (Continuously Regenerating Trap) met een dieseloxidatiekatalysator en dieseldeeltjesfilter. Samen zorgen de motor en het nabehandelingssysteem ervoor dat met een uitzonderlijke brandstofefficiëntie wordt voldaan aan Stage V.

De trekkers zijn beschikbaar met een hydrostatische of een mechanische transmissie.  Modellen met een hydrostatische transmissie zijn nu verkrijgbaar met de EZ Speed-functie, die het hydrostatische pedaal voor vooruit rijden en het motortoerental coördineert, voor meer efficiëntie en veelzijdigheid. Wanneer de bestuurder deze functie inschakelt en het handgas in een lage stand staat, maakt de motor meer toeren wanneer het hydrostatische pedaal wordt ingetrapt. Op die manier beschikt de bestuurder altijd over het juiste motortoerental en de juiste rijsnelheid, wanneer dat nodig is

Alle Klasse 2- en Klasse 3-modellen (35 tot 57 pk)  zijn nu verkrijgbaar met de uiterst comfortabele Boomer Suite™ cabine, met uitstekend zicht en ergonomische bedieningen. Het vernieuwde dashboard is voorzien van een nieuw lcd met daarop de rijsnelheid, voor een eenvoudigere bediening. Wanneer de trekkers niet voorzien zijn van een cabine zijn ze voor de veiligheid uitgerust met een ROPS beugel.

“De Boomer-serie is de perfecte combinatie van gebruiksgemak, efficiëntie en comfort in een compacte verpakking”, zegt Edoardo Ronco, Product Marketing Manager Europa, Compact Tractors. “Ze biedt klanten een grote keuze uit modellen voor talloze toepassingen die een grote veelzijdigheid en wendbaarheid van een kleine tractor vereisen; van tuinaanleg tot golfbaanonderhoud, van hobbyboeren en maneges tot huiseigenaren, van tuinbouw en glasteelt tot boom- en wijngaarden. De nieuwe Stage V-serie biedt betere prestaties en meer efficiëntie, maar ook veel meer voordelen voor de bestuurder, zoals een ruimere keuze aan modellen verkrijgbaar met de uiterst comfortabele cabine.”

 

Previous post Krone introduceert nieuwe schuddertand
Next post Pöttinger opent 4de fabriek
%d bloggers liken dit: