Krone introduceert nieuwe schuddertand

Om het drogingsproces van hooi en voordroog optimaal te laten verlopen is het gras schudden een belangrijke stap. Krone ontwikkelde voor de nieuwe Vendro schudders de OptiTurn tand met een scheppende vorm die gras sneller opneemt en gelijkmatig loslaat.

“De driedimensionaal gebogen tand is stekend naar voor en scheppend gebogen gevormd. Door deze scheppende, gebogen vorm is de opname van het gewas agressiever en kan er dus sneller gereden worden, met toch een goede gewasopname en dat ook in zwaar gewas dat op zwad ligt”, zegt Ad van de Hurk, vertegenwoordiger bij Krone. “Door de gebogen ‘lift’-vorm schuift het gewas gelijkmatig aan de tanden naar boven en wordt van de bodem getild, op deze manier wordt verontreiniging voorkomen. Beide tandbenen zijn ongelijk lang, waardoor deze exact de bodem aftasten en wordt het gewas verliesvrij en gelijkmatig over de twee poten verdeeld en perfect opgenomen. De gebogen tandvorm zorgt eveneens voor het gelijkmatig loslaten van het gewas aan de achterzijde van de rotor. Dit resulteert dan ook in een gelijkmatig en luchtig schudbeeld. Zo wordt de droogtijd tot een minimum beperkt en kunnen ook korte oogstperiodes optimaal benut worden.”

De unieke OptiTurn-schuddertanden worden toegepast op alle nieuwe KRONE Vendro schudders en de grote getrokken modellen KWT 1300, KWT 1600 en KWT 2000.
Voor meer informatie over de OptiTurn-schuddertand kan u surfen naar www.schuddertand.be.

Previous post Knikmops gaat emissieloos
Next post New Holland breidt Boomer-reeks uit
%d bloggers liken dit: