Knikmops gaat emissieloos

Eerder dit jaar introduceerde Gebroeders Geens de Knikmops KM140. Nu toont de Belgische fabrikant hun eerste elektrische wiellader, gebaseerd op deze KM 140, de KM 140 E. Dankzij een stevige batterij kan deze kniklader al het werk aan dat zijn tegenhanger met verbrandingsmotor kan.  

De Knikmops KM 140 E is verkrijgbaar in 2 versies. De KM 140 E Standard is uitgerust met een batterij van 20 kWh, goed voor 5u intensief werken. Het opladen kan van 0 tot 80% in 1 uur en drie kwartier met de snellader. Voor langere werktijd voorzien de Gebroeders Geens de KM 140 E Endurance, die voorzien is van een batterij van 30kWh, goed voor 8u werken. Opladen duurt dan 2u30 met de snellader.

De elektrische Knikmops kan 1.500 kg heffen en heeft een maximale rijsnelheid van 16km/u. De Knikmops KM 140 E werd ontwikkeld om net als de dieselvariant vele aanbouwdelen te kunnen torsen. De combinatie van een werkhydrauliek debiet van 48 l/min en de maximale druk van 180 bar, maakt deze machine multifunctioneel inzetbaar. Naast de standaard schepbak en palletvork, kan deze machine vlot overweg met de verschillende maaiers, mengbakken en frezen…  uit het Gebroeders Geens aanbod. Met het eigen gewicht van 1550 kg en een basisbreedte van 1.35 m is deze Knikmops perfect te transporteren van werf naar werf.

Voor het uitgebreid testen van de elektrische Knikmops KM 140 E deed de fabrikant beroep op een aantal lokale ondernemers, die de kniklader in de praktijk ingezet hebben.

%d bloggers liken dit: