Manitou voegt nieuw topmodel toe aan NewAg verreikerreeks

Nadat Manitou eind 2020 de MLT 841 en 1041 verreikers lanceerde, voegt de fabrikant nu een nieuw topmodel toe aan de NewAg lijn. De Manitou MLT 961-160 V+ L is een 156 pk sterke verreiker die 6 ton kan heffen en een maximale hefhoogte heeft van 9 meter.

De nieuwe, krachtige verreiker is ontwikkeld voor gebruik op grote landbouwbedrijven, coöperaties en in de agro-industrie, maar de fabrikant ziet ook toepassingen in onder meer afval verwerkende bedrijven. Specifiek voor de nieuwe verreiker werd een grotere volumebak ontwikkeld, met een inhoud van 4,5 m³.

De nieuwe Yanmar motor die voldoet aan de Stage V normen heeft een vermogen van 156 pk en een koppel van 805 Nm, bij 1.350 motortoeren, het hydraulisch systeem heeft een opbrengst van 200l/m. Dit maakt de verreiker performant, zelfs bij een laag motortoerental.  De CVT M-Vario Plus-transmissie biedt de gebruiker de keuze uit twee rijmodi met een maximumsnelheid van 40 km/u. De Comfort-modus zorgt voor een soepele rit en meer precisie, de dynamische modus maakt een snellere acceleratie voor een hogere productiviteit mogelijk.

In de cabine zette Manitou in op comfort. De stille cabine (69dbA) werd hoger geplaatst voor een beter zicht rondom. Een nieuwe adaptieve luchtgeveerde stoel met verwarming en elektrische lendenverstelling (standaard in de Platinum-afwerking), vermindert trillingen met meer dan 50% voor een optimale bescherming van de rug van de bestuurder. Om vermoeidheid in de cabine nog verder te verminderen, stelt de JSM Autopower-functie de machinist in staat om het motortoerental rechtstreeks met de joystick te regelen zonder het gaspedaal of handgas te gebruiken. Net als de MLT 841/1041-modellen is het MLT 961 NewAg XL-model verkrijgbaar in vier afwerkingsniveaus: Classic, Premium, Elite en Platinum**.

Total Cost of Ownership
Manitou zet al geruime tijd in op een verlaagde TCO (totale eigendomskosten). Door de verschillende innovaties die gebruikt zijn op de MLT 961 NewAg XL heeft deze machine één van de laagste TCO’s op de markt. Tegenover het voorgaande model kan er tot €500 per jaar bespaard worden op het totale kostenplaatje.
Ook het verminderde brandstofverbruik is aanzienlijk, met 10% minder verbruik in vergelijking met de MLT 961 Stage IV. Het onderhoud wordt vereenvoudigd met een snel te openen reinigingsluik voor de radiator. Om de onderhoudskosten te verlagen, is een geïntegreerd prefilter op de motorkap geplaatst en zijn de verversingsintervallen van de hydraulische olie nu 2.000 uur. Om de TCO verder te verlagen, zijn ook opties zoals Ecostop (configureerbare automatische motorstop) en het gecentraliseerde automatische smeersysteem beschikbaar.

 

Previous post 18de International Field Robot Event gaat virtueel
Next post Knikmops gaat emissieloos
%d bloggers liken dit: