18de International Field Robot Event gaat virtueel

Samen met de DLG Feldtage wordt om de 2 jaar het DLG International Field Robot Event (FRE) georganiseerd. Door de maatregelen in verband met de Covid-19 crisis kan het event niet live bijgewoond worden. De organisatie kiest daarom voor een nieuwe aanpak, en gaat virtueel met het event.

Op het International Field Robot Event worden teams van studenten uitgedaagd om een robot te ontwikkelen die een aantal veldwerkzaamheden zoals wieden en zaaien kan uitvoeren en tegelijkertijd kan obstakels omzeilen en navigeren over het veld. Omwille van de Covid-19 crisis kan het event niet doorgaan op de praktijkvelden van de DLG Feldtage. De organisatie heeft nu voor een gesimuleerde omgeving gezorgd, vergelijkbaar met diegene die ook door NASA gebruikt wordt voor hun ruimterobots. De deelnemende teams zullen hun robots dus in een virtuele ruimte hun tests laten doen.

Aan het International Field Robot Event nemen 14 teams van studenten uit Denemarken, Nederland, Duitsland, Roemenië en Slovenië deel. De proeven die moeten afgelegd worden zijn onder meer navigatie door gebogen gewasrijen, onkruid (en afval) herkennen en objecten zoals planten en onkruid in kaart brengen door middel van georeferentie.

Het International Field Robot Event kan online gevolgd worden. Het volstaat te registeren op het digitale platform van de DLG: DLG Connect
Het event gaat door van 8 tot en met 10 juni.

 

Previous post Evers maakt Quarter Strip-till bemester lichter
Next post Manitou voegt nieuw topmodel toe aan NewAg verreikerreeks
%d bloggers liken dit: